BigMac-indeksen

Nordmenn betaler mest for en BigMac

DYREST I NORGE: At mat er dyrt i Norge ikke noe ukjent fenomen for nordmenn flest, men nå får resten av verden et bevis på det da den årlige Big Mac-indeksen konkluderer med at nordmenn betaler mer enn noen andre for den populære hamburgeren. Foto: Keith Srakocic (AP Photo)
DYREST I NORGE: At mat er dyrt i Norge ikke noe ukjent fenomen for nordmenn flest, men nå får resten av verden et bevis på det da den årlige Big Mac-indeksen konkluderer med at nordmenn betaler mer enn noen andre for den populære hamburgeren. Foto: Keith Srakocic (AP Photo)

Ingen betaler så mye for en BigMac som nordmenn.

I Norge må du ut med litt i overkant av 7 dollar for en Big Mac, som til sammenligning koster 4,33 dollar i McDonald’s hjemland USA.

Ifølge The Economist brukes den ferske BigMac-indeksen til å måle kjøpekraft målt gjennom forskjellige valutaer.

På plassen bak Norge kommer Frankrike, der en BigMac koster rundt 6 dollar, mens McDonald’s-restauranter i Sveits er de aller travleste i verden.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden