Hit bør du reise i 2013

NASJONALSPORT: Cricket er en av de store sportene i Sri Lanka. (Foto: AP)
NASJONALSPORT: Cricket er en av de store sportene i Sri Lanka. (Foto: AP)

Reiseboka Lonely Planet har offentliggjort sine beste reisetips for neste år.

Topp 10 land og by:

Land:

1. Sri Lanka

2. Montenegro

3. Sør--Korea

4. Ecuador

5. Slovakia

6. Salomonøyene

7. Island

8. Tyrkia

9. Den dominikanske republikk

10. Madagaskar

By:

1. San Francisco

2. Amsterdam

3. Hyderabad

4. Londonderry/Derry

5. Beijing

6. Christchurch

7. Hobart

8. Montréal

9. Addis Adeba

10. Puerto Iguazu

Reiseguidens eksperter har, ifølge egne nettsider, brukt flere måneder på å diskutere seg frem til hvor de skal anbefale folk å ta turen neste år.

Dette har, nok en gang, ebbet ut i en haug med ulike topp 10-lister, blant dem hvilke land og byer som vil være i vinden i 2013.

Mest for pengene

La oss ta landene først. Helt på topp havner Sri Lanka, et land som etter mange år med brutal borgerkirg har begynt å hente seg inn igjen for alvor.

Et paradis som endelig begynner å vise seg fra sin beste side, mener Lonely Planet. Landet er også et av stedene i verden hvor man får mest igjen for pengene.

På en respektabel andreplass følger Montenegro. Reiseguiden påpeker at infrastrukturenb blir stadig bedre, og landet generelt mer tilgjengelig for turister.

Våre islandske venner havner forøvrig på syvende plass i kåringen. Vill og vakker antur, og stor gjestfrihet er store pluss, mener Lonely Planet som også fremhever at det fortsatt er relativt billig her som følge av finanskrisen.

Les også: Dette fornærmer folk fra andre land

Klassikere på topp

Når det kommer til topp 10 byer så kan vel ikke akkurat Lonely Planet beskyldes for å være dristige. Det er uansett ikke deres oppgave heller.

På topp havner San Francisco med Amsterdam like bak. Velkjente navn.

På tredjeplass finner vi derimot en by som kanskje ikke er like kjent for alle; Hyderabad. Lonely Planet mener den indiske byen er en skjult perle som flere bør oppleve.

Londonderry, alternativt Derry, kommer også med på listen. Den nordirske byen med to navn er faktisk Storbritannias kulturby for 2013, og vel verdt er besøk, mener reiseguiden.

Ellers dukker også spennende navn som newzealandske Christchurch, Addis Adeba i Etiopia og argentinske Puerto Iguazu opp på listen.

Vil du lese mer om de ulike listene til Lonely Planet trykker du her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden