Advarer mot juks med spansk super-skinke

Så lekkert at det blir fristende å jukse: Spansk ibericoskinke. Foto: Tom Raftery (Wikemedia Commons)
Så lekkert at det blir fristende å jukse: Spansk ibericoskinke. Foto: Tom Raftery (Wikemedia Commons)

Gourmet-turister i Spania kan bli lurt i skinke-disken.

Den høyt verdsatte spanske skinken fra lykkelige griser som har nøffet rundt i friluft mens de har kost seg med spesielt godt fôr:

Hvor mange norske turister har ikke lovprist denne skinken, Jamón Iberico?

Nå viser det seg imidlertid at du må passe på. Industrielt produsert skinke av en helt annen og dårligere klasse blir markedsført som Jamón Iberico, skriver Spaniaavisen.

– Det er synd at griser som er feitet opp i et grisefjøs i Tarragona og Murcia, og som aldri har sett sollyset, blir solgt som ibericoskinke, sier Guillermo García Palacios ifølge nyhetsbyrået EFE.

Han er presidenten i merkeordningen for produsenter i Huelva og går ut og advarer forbrukerne. Samtidig ber han om myndighetenes hjelp til å bevare merkevaren jamón iberico.

Så pass på neste gang i et spansk marked, supermarked eller på spanske barer som alle har ibericoskinke hengende fristende fra taket: Forsikre deg om at det er ekte vare.

Se hvordan du lager de beste spanske matrettene

Les mer om mat og godsaker

Personvernpolicy