Verdens beste lavprisflyselskap skal fly fra Gardermoen

LAVPRIS. Vueling ble kåret til verdens beste lavprisflyselskap i 2012 av World Low Cost Airlines. Foto: AP.
LAVPRIS. Vueling ble kåret til verdens beste lavprisflyselskap i 2012 av World Low Cost Airlines. Foto: AP.

I mai neste år starter spanske Vueling opp med fire ukentlige flyvninger mellom Barcelona og Oslo.

Oslo, Bergen, Gøteborg og Helsinki er blant de 28 nye destinasjonene som det spanske lavprisflyselskapet Vueling legger til i rutenettet sitt fra Barcelona kommende sommersesong, skriver check-in.dk.

Det gir priskrig i luften og billigere flybilletter.

World Low Cost Airlines kåret Vueling til verdens beste lavprisflyselskap i 2012.

– Vueling har gjort det ekstremt bra i et veldig vanskelig marked. De har også sterke bevis på at kundetilfredsheten deres har økt det siste året, het det i juryens begrunnelse.

Les også: Dette er verdens beste lavprisselskap

Starter opp i mars

Gøteborg blir den første av de fire nye nordiske destinasjonene som Vueling velger å fly til. Det skjer fra 31. mars neste år med tre ukentlige flyvninger.

Utvider kraftig 16. mai starter Vueling å fly mellom Barcelona og Oslo fire ganger i uken. Dagen etter åpner flyselskapet sin rute til Helsinki med tre ukentlige flyvninger, og 19. mai åpner ruten mellom Barcelona og Bergen, som vil bli trafikkert to ganger i uken.

København er Vuelings største destinasjon i Norden med 12 ukentlige avganger til Barcelona. Fra februar neste år økes dette til 14 ukentlige avganger: To om dagen.

Les også: Dette er verdens farligste byer

Luft under vingene

Med de 28 nye destinasjonene når Vueling opp på cirka 100 destinasjoner fra Barcelona. Ekspansjonen innebærer introduksjonen av ni nye Airbus A320-fly og ansettelse av rundt 500 nye medarbeidere i Spania, som er et av de landene i Europa som har høyest arbeidsledighet.

Vueling fikk virkelig luft under vingene da konkurrenten Spanair gikk konkurs i januar i år.

Personvernpolicy