Her har noen tenkt skikkelig koffert

Men hvor praktisk er egentlig Hop!?

Av og til kan en bli så smart at det bikker over, og denne kofferten befinner seg i et slikt grenseland.

Kofferten er riktignok et vedvarende mareritt for noen få reisende (tall viser at det faktisk er svært få som mister baggasjen sin på reise), mens den for mange andre er en plage i form av håndbagasjen som må drasses rundt på flyplassen mens du venter på at flyet skal lette.

Bruker smartmobilen

Den spanske designeren Rodrigo Garcia Gonzalez har virkelig vridd hodet til ugjenkjennelige former for å komme opp med Hop!, en idé som høres strålende ut på papiret, men som kanskje vil få det litt vanskelig i møtet med virkeligheten.

Det er en fjernstyrt koffert med typisk håndbagasjemål på 55 x 40 x 20 centimeter, som følger eieren dit eieren går. Kofferten har tre mottakere som kommuniserer med eierens smartmobil, som ved hjelp av en spesiell app og bluetooth gir kofferten informasjon om hvor mobilen befinner seg. Signalet fra de tre mottakerne trianguleres, slik at den geografiske posisjonen blir forståelig for mobil-appen.

Et understell bestående av motoriserte beltebånd sørger for at kofferten dilter etter deg nesten uansett hvor du befinner deg, men du må naturligvis fortsatt hjelpe den opp trapper og inn på toaletter.

Varsling ved trøbbel

Er du en av dem som reiser med flere kolli, kan flere Hop!-kofferter konfigureres til å følge etter hverandre på rekke og rad. Det bør gi deg en viss oppmerksomhet på en stor flyplass. Hvis appen på smartmobilen mister kontakten med kofferten, eller det oppstår andre tekniske problemer, skal brukeren umiddelbart varsles med et lydsignal.

Flyplassmyndigheter verden over vil nok ha et ord med i laget før en koffert som dette aksepteres rullende rundt på egenhånd på flyplassen, og selv om idéen er smart nok isolert sett, gjenstår det å se om den er praktisk nok til å gjennomføre i stor skala.

Kan du se for deg 5.000 mennesker med en koffert som dette på Gardermoen? Ikke vi heller.

Du kan se en nusselig video av den rullende konsept-kofferten her!

Personvernpolicy