Meny

Aldri mer tunge kofferter

Freefold-konseptet forsøker å gjøre dresskledde menn til et roligere og mer harmonisk folkeslag, først og fremst ved å hindre rynker i finklærne. (Foto: Produsenten)

Freefold-kofferten er veldig smart, men det gjenstår å se om den er veldig praktisk.

DinSide Lyst til å se en voksen, distingvert mann gråte? Bli flue på veggen, og følg med når han pakker ut dressen sin på et hotellrom én time før Det Viktigste Møtet i hans liv. Katastrofen er et faktum: Den har krøllet seg, og han bruker den neste timen i fosterstilling i dusjen, istedenfor å ta det som en mann og finne fram strykejernet. Freefold er navnet på et ganske oppsiktsvekkende produkt, ihvertfall for dresskledde menn, fordi den lover at du kan ta med deg dressen på flyturer og andre reiser uten at en kan legge merke til at den har vært på reisefot. Les også: Slik kjøper du riktig koffert

Ikke koffert

Vi kan ikke kalle den for en koffert, for det er det ikke. Den er utviklet av det britiske firmaet Worldline Luggage, som har spesialisert seg på reiseeffekter. De har nok sett noen gråtende menn i sitt liv, for her har de halvannet år og mye fantasi for å skru sammen Freefold. Den er laget av hard, formet skummateriale, og hvis du bretter dressen på riktig måte, skal den komme fra uten krøll eller rynkete

OPPBLÅSBAR: Produsenten av Freefold jobber også med en opplåsbar variant av produktet, som naturlig nok tar enda mindre plass enn originalen. (Foto: Produsenten)OPPBLÅSBAR: Produsenten av Freefold jobber også med en opplåsbar variant av produktet, som naturlig nok tar enda mindre plass enn originalen. (Foto: Produsenten)

armer eller bein. Som videoen under viser er prosessen ikke spesielt omstendelig hva tid gjelder - brettingen og foldingen er unnagjort på halvannet minutt eller så -, men det kan se ut som du må gjennom en øvelsesrunde eller to før teknikken sitter.Buksa går først, og brettes først sammen slik at den blir smal nok til å rulles rundt en uttakbar, flat plate. Denne legges inn i hovedenheten (som får det til å høres ut som vi snakker om en PC), som så legges inn i en t-skjorte, nesten som det var en kleshenger. Deretter legges dressjakken utenpå der igjen, før også den brettes rundt en uttakbar skumflate tilhørende Freefold-pakken. Deretter kan hele sulamitten legges i en pose, som så kan legges i for eksempel en 25-liters ryggsekk, eller i håndbagasjen. Reiser du lett kan det med andre ord være slutt på å ta med koffert bare for å brette dressen minst mulig, eller for å plass til en stor dresspose. (Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Klikk for å se stort bilde

KLIKK HER FOR Å SE ALLE 7 BILDENE

Slik bretter du

Freefold-holderen veier bare 200 gram, eller litt mer enn en Samsung Galaxy Note smartmobil. Prisen er foreløpig ikke klar, det er heller ikke lanseringsdatoen, men følger du med på produsentens nettsider får du garantert beskjed når det nærmer seg.

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært