Meny

Denne turen koster tre kroner

Georgias hovedstad Tbilisi har åpnet en spektakulær turistattraksjon. For rundt tre kroner kan du ta taubane over gamlebyen. ABC Nyheter tok turen med videokamera.
Slik kommer du deg dit

For nordmenn som ønsker å legge ferien til Georgia er det enkleste å reise med Air Baltic eller Estonian Air. Begge flyselskapene flyr flere ganger ukentlig til Tbilisi fra Oslo via Riga og Tallinn og har av og til billetter så billige som 70 euro per vei.

Folk fra Norge trenger ikke visum for å komme inn i Georgia.

TBILISI (ABC Nyheter) Georgias hovedstad Tbilisi er himmelen for alle som elsker detaljer og vil gi øynene en større utfordring enn å titte på en flat skjerm. Nå har byen med 1,5 millioner innbyggere fått en ny og luftig attraksjon hvor wow-faktoren kan ta pusten fra deg:

En 500 meter lang taubane som går fra elvebredden midt i gamlebyen opp til åskammen Narikala på 492 meters høyde, med god utsikt over den eldgamle hovedstaden.

Les også: Eventyrlige Georgia

(Saken fortsetter under)

Denne taubanen bringer publikum trygt over gamlebyen. Foto: Sverre Bjørstad Graff.

I løpet av den litt under to minutter lange turen kan du se Tbilisis karakteristiske balkongkledde husfasader smile skjevt mot deg fra åsene, og se et detaljnivå som om du skulle sveve over en vakker østeuropeisk animasjonsfilm.

Den luftige turen over Tbilisis gamleby tar to minutter og koster den nette sum av én georgisk lari, tilsvarende tre kroner og 50 øre.

Den hypermoderne taubanen har syv gondoler med plass til fem passasjerer i hver. Skulle du være i det ekstra vågale humøret kan du velge gondolen med glassbunn.

ABC Nyheter har filmet turen over Tbilisi i sanntid. Se videoen øverst i saken. God tur!

Les også: Syv historiske plasser som Europa har glemt

Reise
Populært