Trodde du danskebåten var billig?

PENGER Å SPARE: Vil du ha de rimeligste taxfreevarene, bør du reise med fly og ikke båt. (Foto: Per Ervland)
PENGER Å SPARE: Vil du ha de rimeligste taxfreevarene, bør du reise med fly og ikke båt. (Foto: Per Ervland)

Taxfree er ikke nødvendigvis det samme over alt. Sjekk hvor taxfree koster minst.

DinSide kunne nylig slå fast at det er store prisforskjeller på taxfreevarer mellom de forskjellige, europeiske flyplassene.

Men hvordan står det til om du reiser med Danskebåten? DinSide har sammenlignet priser på ti populære taxfreevarer som selges på Stena Line, DFDS, Color Line med Taxfreebutikken ved ankomst på Gardermoen.

Vår prissjekk viser at det slett ikke er like billig overalt. Dessuten bør du satse på en rimelig flyreise om lave taxfreepriser er vesentlig for deg.

Les også: Fikk du med deg at Vinmonopolet setter ned prisen på flere polvarer?

Her er det billigst

Skal du på heisatur med gjengen, er det nemlig ikke like billig med taxfree på de tre båtene vi har sammenlignet: Stena Line mellom Oslo og Fredrikshavn, DFDS mellom Oslo og København og Colorline mellom Oslo og Kiel.

Samtidig viser vår prissjekk at det er lurt å velge fly dersom målet med turen for en stor grad er billig taxfree!

Hele åtte av ti varer er billigst på Gardermoen. Samtidig er det desidert dyrest på Stena Line, som har høyest pris på åtte av ti varer.

Den største prisforskjellen er på en av de billigste varene, nemlig Bacardi Razz, som koster 229 kroner hos Stena Line, mens prisen er 135 kroner på Gardermoen.

I tabellen under kan du se alle prisene vi har sammenlignet. Høyest pris er markert i rødt, mens lavest pris er i grønt.

Les også: Så enkelt sjekker du hvor mye du har lov til å handle

Priser er innhentet i uke 39 og 40 på nettsidene til selskapene. Prisene som ikke er tilgjengelige på nett, har vi fått oppgitt av selskapene. Eventuelle tilbudspriser på testtidspunktet er tatt med i oversikten.

Les også: Ikke alltid billigst på Gardermoen: Her koster konjakkflasken 750 kroner mer!


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært