Snart får Norge en mat-attraksjon

Det jobbes på spreng for å få ting klart til åpningen. Foto: Kristin Sørdal
Det jobbes på spreng for å få ting klart til åpningen. Foto: Kristin Sørdal

Det jobbes på spreng for å få Mathallen klar til åpningen 2. oktober.

DinSide Stjernekokk Bent Stiansen omtalte Mathallen Vulkan som Oslos nye storstue i forbindelse med Forsmak-festivalen i Mathallen i mars i år. Nå er den snart klar for åpning, og det jobbes på spreng for å få alle butikkene klare til 2. oktober.

– Ja, vi åpner 2. oktober. Det er ikke helt sikkert at alle butikkene vil være klare til å åpne da, jeg kan vel helt sikkert si at restauranten i andre etasje ikke kommer til å være helt klar, for eksempel. Men alle prøver å komme i gang den 2., og så skal alle være oppe og gå den 12. til den offisielle åpningen. Frem til da får være en testperiode, sier Frode Rønne Malmo, markedssjef for Vulkan, til DinSide.

Når DinSide besøker Mathallen tirsdag 25. september, er det fremdeles mye som gjenstår av arbeider - og kun en uke til åpning. Nedenfor kan du se noen bilder av hvordan det ser ut akkurat nå.

Les også: Utenlandsk ost og biff kan bli dyrere

Klikk for å se stort bilde

KLIKK HER FOR Å SE ALLE 11 BILDENE

Norsk og internasjonalt

I utgangspunktet ønsket utviklerne at Mathallen skulle bli et samlingspunkt og et utstillingsvindu for alt som finnes av norskprodusert mat. Det viste seg imidlertid å bli en stor utfordring, som endte med at kun fire av i alt 28 regioner som de startet samtaler med, er representert i Mathallen.

I stedet er det kommet inn endel internasjonale og utenlandske aktører, som Delikatysk (tysk mat), Via Italia (italiensk) og Barramon (baskisk tapas). – Jeg håper at vi over tid vil klare å bytte ut noen av de internasjonale med flere norske. Men akkurat nå er de ikke plass til flere, vi får se over tid, sier Rønne Malmo.

Blant norske butikker og produkter finner du Annis Pølsemakeri (slakterforretning), Vulkanfisk (sjømat), Smak av Valdres (fra ulike leverandører, eksempelvis skal de selge rakfisk, ost, spekepølse, mm.), Stangeriet (kylling), Den blinde Ku (ost), Baker Nikolaisen, Solberg & Hansen (kaffe), Smak av innlandet (mat fra Oppland og omegn), Frøya sjømat (sjømatbutikk spesialisert på skalldyr) og I Kongens Hage (mat fra områdene rundt Oslofjorden).

Les også: Det dyreste syltetøyet er det sunneste

Åpner med 40 dagers åpningsfest

Etter de første ti dagene med innkjøring og gjøre seg varme er det klart for offisiell åpning 12. oktober. Men allerede fra 2. oktober er det full fres med aktiviteter i Mathallen.

Åpningsfesten varer helt til 18. november, og det er tettpakket program med ølfestival, ulike kurs som pizzabakekurs for barn, julekakebakekurs, pølsekurs, kaffebrygging og mye annet.

– Men mandager kan dere være hjemme, sier Mathias Steinbru, ansvarlig for programmet i åpningsmåneden. Mandager er nemlig hvilkedagen i Mathallen. Ellers er det åpent hele uka - også søndager.

Les også:

Ikke farlig å spise yoghurt eller salami som har gått ut på dato

Kaster mat for 1000 milliarder - hvert år

Så mye bør du spise etter trening

Les mer om mat og drikke

Les flere nyheter

Personvernpolicy