Åpen for alle - alltid

Enklere for russere å søke visum til Norge

Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil gjøre det lettere for russere å søke visum til Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
Utenriksminister Jonas Gahr Støre vil gjøre det lettere for russere å søke visum til Norge. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skal bli enklere for russere fra Nordvest-Russland å søke visum til Norge. De nye rutinene ved generalkonsulatet i Murmansk blir iverksatt umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen har besluttet at Norge skal harmonisere visumprosedyrer med Finland i Murmansk. For søkere bosatt i Murmansk og Arkhangelsk blir den største endringen blant annet at de vil kunne få ettårig flerreisevisum første gang de søker visum til Norge.

– Regjeringens visjon er at den norsk-russiske grensen skal være en bro for samarbeid mellom våre to folk, sier utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) som viser til at en rekke tiltak er satt i verk de siste årene for økt samarbeid.

– Kritiske røster i nord viser likevel til at Norge har strengere praksis enn Finland i Murmansk, og at Nord-Finland fremstår som et mer attraktivt reisemål enn Nord-Norge. Dette tar regjeringen på alvor, sier Støre.

Les flere reisenyheter

Les flere nyheter