Synkronsvømming med pingviner?

I Lübbenau, en times togtur fra Berlin, kan man bade side om side med pingviner. (Alle foto: Thomas Olsen)

Ved å gå til anskaffelse av 12 pingviner har den tyske spa- og saunaparken Spreewelten Bad nær doblet antall besøkende.

BERLIN (ABC NYHETER): - Vi lurte på hva vi skulle gjøre for å skille oss ut. Så kom vi på pingviner. De er veldig emosjonelle og interaktive dyr. De responderer godt på folk, og alle jo liker pingviner, sier markedsansvarlig Steven Schwerdtner.

Så vidt han vet er dette det eneste stedet man kan studere pingviner mens man selv flyter avgårde i samme element, riktignok på andre siden av en glassvegg (vel og bra er det, for de smokingkledde fuglene har forbausende lite kustus på fordøyelsen).

- Don Juan er homofil

Anlegget som ligger i Lübbenau, en time utenfor Berlin, er i besittelse av 12 Humbolt-pingviner som hver har sin egen sponsor-gudfar. For eksempel en lokalavis, teatergruppe eller et kraftselskap.

Fuglene har navn som Volti, Tilly Pünktchen, Kitty Tupf, Papagenus og Don Juan. Sistnevnte befinner seg ikke overraskende under vingen til teatergruppen og er vel så kjent for sine uautoriserte utflukter til publikumsområdet som sin singel-libido.

- Vi har seks hanner og seks hunner. Det er fem pingvinpar i faste forhold men de to siste er ikke interessert i hverandre. Don Juan er homofil og hadde partner, men så fikk kjæresten hans dame. Det er kompisert, forklarer dyrepasser Laura Schäefer (24).

Les også: Dette er verdens beste by

Nudister og sylteagurker

Foruten badeland, vannsklier og pingvinpark har Spreewelten Bad et stort nudistsaunaområde bestående av 14 badstuer med forskjellig tema, temperatur og lukt, fordelt på over 4000 kvadratmeter.

Saunaene har tematikk fra Spreewald-området og er dekorert med treutskjæringer og antikviteter. I "Lutki Höhle" kan du for eksempel i en temperatur av 90 grader høre en trefigur fortelle tyske eventyr mens du i "Gurkensauna" kan svette ut stress akkompagnert av en kraftig sylteagurklukt. Lübbenau-området er nemlig kjent for sin Spreewald Gurke, en sylteagurk kraftig smakssatt med blant annet dill og estragon.

Les også: Her koster maten mer enn flybilletten

Sliter du derimot med etterdønningene av en forkjølelse får noen minutter i mintsaunaen fart på både luftveier og tårekanaler.

Det er også mulig å bestille massasje i velværeavdelingen. Vi avrundet dagen med en "Lutki-massasje", noe som var både godt og vondt, slik en god massasje skal være. Deretter vinket vi farvel til pingvinene og funderte på hva neste tyske temapark-kombinasjon blir - maursluker og tennis, kanskje?

Les også:

Topp ti aktivitetsferier

Tenk på dette når du pakker

Sydens mest sexy designhotell


Les flere reisesaker

Les flere nyheter

Personvernpolicy