Meny

Nordisk selskap får skryt i EU-rapport:

Slik kan du fly til Syden med (litt) bedre klima-samvittighet

Satser på minimalt utslipp fra storforurensende turisttransport: Star Tours konsern får miljø-skryt av EU-kommisjonen. Foto: Star Tour
Konsernet norske Star Tour tilhører får ros i EU-rapport om beste miljø-praksis i turistnæringa.

Det nordiske reiseselskapet TUI Nordic, som i Norge driver reiseselskapet under det mer kjente navnet Star Tour, fremheves i en koloss av en miljørapport EU-kommisjonen har laget.

Over 687 sider fremhever Kommisjonen det de har funnet som de mest miljøbevisste selskapene innen reiselivsnæringen.

TUI Nordic blir trukket frem som ett av to selskaper som bestreber seg på lavest mulig utslipp fra flytransporten.

Gjennomsnittlig slipper TUI-flyene ut mindre enn 0,076 kg CO2 for hver passasjer for hver kilometer. Selskapet har satt seg som mål å redusere utslippene med seks prosent fra 200 til 2014.

Ved innleie av fly krever TUI Nordic opplysninger om flyenes CO2 –utslipp og prioriterer å leie dem med lavest utslipp, heter det i rapporten, som konkluderer med at selskapet fremviser et eksempel på best mulig praksis med hensyn til miljøet ved transport.

Kommisjonen bemerker at selskapet også stiller miljøkrav også til hotellene. Det arbeider for å få til miljøsertifisering etter ISO 14001-standarden på alle hoteller de sender sine gjester til.

TUI Nordic rapporterer også om forbruket av strøm, varmeenergi og CO2-utslipp per gjestenatt i noen av sine hoteller.

TUI Nordic har satt en grense på 15 kWh strømforruk pluss 5 kWh til oppvarming per gjestenatt. Selskapet har begynt å kreve soloppvarming og ruk av biogass på kjøkkenene.

Her kan du lese EU-kommisjonens rapport om de beste miljø-eksemplene i europeisk turistindustri.

Les flere reisesaker

Les flere nyheter

Reise
Populært