Tenk på dette når du pakker kofferten

Ser bagasjetralla slik ut når du skal på ferie, kan du kanskje ha nytte av tipsene under. Foto: Colourbox.com
Ser bagasjetralla slik ut når du skal på ferie, kan du kanskje ha nytte av tipsene under. Foto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

Med disse smarte triksene kan du unngå bagasjehodepine neste gang du skal på reise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bagasje kan by på problemer når man er ute på reise, enten det er fordi kofferten er for tung eller for liten, eller det er fordi den ikke kommer frem dit du og dermed den skal.

Med disse enkle tipsene kan du kanskje spare noen kroner og noen frustrasjoner neste gang du reiser:

Reis med gamle klær som du kan kvitte deg med

Har du klær og utstyr i skapet hjemme som du uansett har tenkt til å kvitte deg med? Hvorfor ikke reise med disse og kvitte deg med dem før du reiser hjem? Du får ryddet i skapet, brukt tingene en siste gang og plass til å ta med deg noen minner fra reisen hjem uten å være bekymret for overvekt, råder Sally V. på nettstedet Smartertravel.com.

Ta bilde av kofferten din før du sender den

Det er kjedelig når kofferten ikke dukker opp på bagasjebåndet ved din endelige destinasjon. Hvis du tar et mobilbilde av kofferten før du sjekker den inn, kan du enkelt og greit vise frem bildet når du skal melde den savnet. Det er jo overhodet ingen selvfølge at personalet snakker engelsk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Reiser med egenhodepute

Pakk skift i hverandres bagasje...

Har du vært så uheldig at bagasjen ikke kommer frem, er det ikke alltid like lett å finne gode erstatninger med en gang. Reiser du sammen med en eller flere andre kan det derfor være lurt å pakke et par skift i hverandres bagasje. Sjansen for at begge koffertene forsvinner er mindre enn at en av dem gjør det.

...og det aller viktigste i håndbagasjen

Ting du ikke kan klare deg uten må du pakke i håndbagasjen. Dette kan være alt fra viktige medisiner til ekstra smokker til poden. Må du ha det, så må det i håndbagasjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Husk at du kan vaske klær på reisen

Skal du være borte i mer enn en uke kan det være greit vaske noe klær mens du er på ferie. Mange hoteller har vaskeritjeneste og ofte er dette lite kostbart.

...og slik lager du din egen «vaskemaskin»

Er det derimot ikke noen vaskerier i nærheten, kan du vaske dine egne klær på hotellet og da kan dette tipset kanskje være til hjelp: «Da jeg reiste til Japan i fjor tok jeg med meg en stor pose som kunne lukkes på toppen. Den brukte jeg som en vaskemaskin. Jeg la klær, såpe og vann i posen, lukket den og slang den rundt i badekaret til klærne var rene. Dette gjorde vasking og skylling til en lek», skriver en reisende på nettstedet IndependentTraveler.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Reis uten bagasje

Det høres kanskje ekstremt ut, men det går an, skriver Huffingtonpost.com. Reiseskribent Rolf Potts la ut på reise i 42 dager der han ikke hadde med seg annet enn det han fikk plass til i lommene. Det hører med til historien at turen var sponset av en klesprodusent som hadde lansert en jakke med ekstra mange lommer. Men det er likevel ingen dum idé å ha det i bakhodet når du skal reise neste gang. Kanskje blir helgeturen litt bedre hvis du klarer deg med bare håndbagasje og dermed slipper å kaste bort tid ved bagasjebåndet to ganger i løpet av helgen...

Les flere pakketips her

Les også:

Topp ti aktivitetsferier

Sydens mest sexy hoteller

Her vil de ha sporty turister

Nå kan du få nordlysvarsel på mobilen

Norges vakreste veier

Her er nordmenns favoritt-ferieflørt

Les mer om reise i ABC Nyheter

Les flere nyheter