Meny

IKEA satser på lavbudsjett hotellkjede

IKEA kommer ikke til å handle inn møblene til sine nye hoteller i sine egne varehus (Foto: NTBscanpix).
Men IKEA-møbler vil de ikke bruke.

Ikea er i ferd med å bygge opp en ny hotellkjede i Europa, melder Svenska Dagbladet.

De har også planer om å bygge en rekke studentboliger i europeiske byer med boligmangel.

Voksende marked for lavbudsjett

Markedet for sentrale lavbudsjettshotell med høy kvalitet vokser raskt i Europa. Ikea ønsker nå å kaste seg på denne trenden.

- Vi leter etter eiendommer i hele Europa og i løpet av et par uker kommer vi til å fortelle hvor vi vil åpne det første hotellet, sier Managing Director ved Ikeas eiendomsdivisjon Landprop i Brussel.

Les også: Etnisk og nordisk - Ikea-katalogen 2013 er ute

Ingen Ikea-møbler

Det er ikke forventet at de vil bruke Ikea-navnet i forbindelse med hotellsatsningen. Svenska Dagbladet skriver at verken hotellene eller studentleilighetene skal innredes med Ikea-møbler.

Ikea ønsker å bygge minst 100 hotell som skal drives av europeiske hotelloperatører i først og fremst Tyskland, Belgia, Nederland, Storbritannia, Polen og Balkan.

Les også: - DDR-fanger brukt som arbeidskraft av IKEA

- Vi kommer til å kutte ut alt unødvendig som for eksempel hotellrestauranter og isteden satse på gode frokoster, raskt inernett og enkle innsjekkingsrutiner, sier Müller.

Studentboligene skal bygges i universitetsnære områder. De skal ha en størrelse på 17 kvadratmeter og være utrustet med eget kjøkken, bad og spesiallagde møbler.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Reise
Populært