Meny

Her satser de på kjæledyrturisme

FERIEFIDO: På Gran Canaria tas ferierende kjæledyr imot med åpne armer. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Gran Canaria vil bli Europas første feriemål med omfattende tilbud til folk som ikke vil reise fra familiens kjæledegge.

I et prosjekt som kalles Gran Canaria Pets Welcome, samarbeider myndighetene på øya med turistnæringen om å opprette ferietilbud som passer for kjæledyr, skriver nyhetsbyrået Efe.

Ideen skal ha oppstått etter at et fransk par brukte 6000 euro (cirka 43.500 kroner) på kjæledyret alene under en ferie, melder Canariajournalen.no.

Ifølge øyas turistminister Melchor Camon er tanken å utvikle en ny og viktig nisje som turistnæringen kan tjene gode penger på.

Den nye satsningen kommer samtidig med at besøkstallene for utenlandske turister faller.

Les også: Turistene svikter Kanariøyene

Jobber med etikken

Foreløpig er 39 firmaer og organisasjoner i turistnæringen med i prosjektet. Målet er å få med flere aktører, som drosjeselskaper, slik at kjæledyrturistene kan tilbys en komplett feriepakke.

På prosjektets nettside Gran Canaria Pets Welcome kan man også finne anbefalte veterinærer og andre tjenester for kjæledyr.

Ved universitetet i Las Palmas utvikler veterinærfakultetet nå kriterier for etikk og helse for dem som vil ta imot kjæledyr på hoteller, restauranter, butikker og andre turistanlegg på Gran Canaria.

Les også: Norges vakreste veier

Strenge norske regler

Men før du tar med deg Fido på tur er det en del du bør tenke på for å forhindre at hunden utsettes for smitte. Mange smittsomme hundesykdommer er mer vanlige i andre land enn i Norge, ifølge Mattilsynet.

«Når du skal ta med deg kjæledyret ditt til utlandet, bør du planlegge reisen i god tid. ID-merking, rabiesvaksinering, blodprøvetaking og bendelormbehandling er noen av de tingene som kreves for å få med deg dyret ditt tilbake til Norge etter reisen», skriver Mattilsynet på sine nettsider.

Les også:

Dette er Europas rimeligste reisemål

- Nordmenn misforstår cruise

Ikke sett på 26 år

Sarah (11) tar rotta på Bolt


Les mer om reise i ABC Nyheter

Les mer om dyr 

Les flere nyheter

Reise
Populært