Smilets land med en sur bakside?

Slik liker vi å se for oss Thailand. Men smilets land har også sprekker i emaljen. Fotoillustrasjon: Colourbox.
Slik liker vi å se for oss Thailand. Men smilets land har også sprekker i emaljen. Fotoillustrasjon: Colourbox.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mystiske dødsfall, svindel og vold mot turister ødelegger glansbildet av Thailand som smilets land. – Turismen har blitt en kjapp vei til profitt, innrømmer tidligere thailandsk minister.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mystiske forgiftninger og dødsfall på thailandske ferieøyer, drap, taximafia, transvestittkjeltringer, forurensning, turistfeller, svindelforsøk og trafikkulykker.

Thailands postkortidyll har i det siste blitt rammet av en serie uheldige episoder og overskrifter.

For bare to uker siden skrev ABC Nyheter om at norske diplomater ber thailandske myndigheter om å slå ned på utpressing og svindel mot turister i landet.

Les saken: Norge ber Thailand stanse turistsvindel

Vanlige svindelforsøk innebærer blant annet at lokale turoperatører krever penger fra turister for påståtte skader på jetski, eller at turister blir lurt til å betale dyrt for edelstener av lav kvalitet.

Men problemene stopper ikke der.

– Turistmyndighetene i Thailand tror at turistene trives i landet fordi antallet turister øker, men problemet er at kvaliteten på opplevelsene deres har gått ned, forteller Australias æreskonsul i Phuket, Larry Cunningham til nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Benådet etter majestetsfornærmelse

I fjor avdekket en tysk tv-kanal at kloakk ble sluppet rett ut i sjøen ved de populære strendene Kata og Karon i Phuket.

Nå frykter mange at Phuket skal lide samme skjebne som den thailandske feriebyen Pattaya, som med prostitusjon, stripping og høye kriminalitet har blitt sett på som en «syndens by».

– Vi utnytter turismen og betrakter den som en kjapp vei til profitt, forteller Thailands tidligere finansminister Korn Chatikavanij til Reuters.

Han mener at de spiller hasardspill med fremtiden til turismen i landet.

De prosentvise inntektene fra turismen har vært uforandret siden 2003, og utgjør omlag 6 prosent av Thailands BNP. Nå som nabolandet Burma / Myanmar er i ferd med å åpnes opp for turister, kan turismen i Thailand få en ytterligere utfordring.

Thailand hadde 19 millioner turister i 2011. I år er tallet ventet å ende opp på rundt 21 millioner.

Les også:

Flueinvasjon truer ferieparadis

Slik mishandles hunder i Thailand

Fikk redusert fengselsstraff med 1.715 år

Les flere reisesaker her