Ny rute for Hurtigruten

NYE RUTER: Hurtigruten tester ut nye ruter i september, og hvis det blir suksess kan ordningen bli permanent. (Foto: Hurtigruten ASA)
NYE RUTER: Hurtigruten tester ut nye ruter i september, og hvis det blir suksess kan ordningen bli permanent. (Foto: Hurtigruten ASA)

Kan få en ny havn på rutekartet - kun et steinkast fra Geiranger.

I en pressemelding opplyser selskapet at 11 dager i høst, fra 15. til 25. september, vil alle hurtigruteskipene gå innom Hjørundfjorden i Møre og Romsdal. Først ut blir hurtigruteskipet MS Trollfjord.

Det betyr at sommerturistene i denne perioden vil få oppleve mer enn bare Geiranger, som så langt har vært det vestnorske fjordlandskapets eneste innslag på Hurtigrutens ferd.

Selskapet sikter til at Hjørundfjorden mellom Sunnmørsalpenes fjell kanskje er den mest tradisjonsrike, klassiske fjorden av dem alle med en lang reiselivshistorie.

- Målet med testseilingene er å kartlegge de operasjonelle mulighetene i området og ikke minst få tilbakemelding fra gjestene om deres opplevelse av reisen. Om dette er så bra som vi håper, vil vi prøve å få Hjørundfjorden inn som et fast innslag i høstkonseptet «Autumn Gold» allerede fra 2013, forklarer kommunikasjonssjef Ragnar Norum i Hurtigruten.

Det er nordgående hurtigrute som skal gjøre turene, som går ut fra Ålesund. Drøyt to timer tar seilasen på 30 nautiske mil inn fjorden.

Les også:

Solgte luksusbilletter for 200 kroner stykket

Syv av ti får reisefeber

Store prisfall på hotell-luksus


Les mer om reise

Les flere nyheter

Personvernpolicy