Syv av ti får reisefeber

REISEFEBER? Mange sliter med oppspilthet, stress, dårlig søvn og har gjerne «sommerfugler i magen» før de tar fatt på ferieturen. Foto: Finn.no
REISEFEBER? Mange sliter med oppspilthet, stress, dårlig søvn og har gjerne «sommerfugler i magen» før de tar fatt på ferieturen. Foto: Finn.no

Er du blant de mange som har store forventninger foran ferieturen? Fortvil ikke – du er langt fra alene.

Reisefebertoppen:

1. Sommerfugler i magen (32 prosent av de spurte)

2. Oppspilt (26 prosent)

3. Dårlig søvn (17 prosent)

4. Stress (14 prosent)

5. Nervøs mage (10 prosent)

De mest vanlige symptomene på reisefeber er «sommerfugler i magen», oppspilthet og dårlig søvn, kommer det frem i en undersøkelse som Norstat har gjennomført for FINN reise.

− Helt normalt

I denne undersøkelsen kom det samtidig frem at 82 prosent av nordmenn skal ha sommerferie i år. Det betyr at de aller fleste av oss, enten de har vært på tur, befinner seg på ferie, eller skal ut og reise i løpet av tiden som gjenstår av sommeren 2012, har hatt, har eller vil få en eller annen form for reisefeber.

Les også: Se værdamenes ferietips

− Funnene viser at dette er helt normalt. Reisefeber er vel først og fremst knyttet til forventninger. Mange gleder seg, eller er litt ekstra spent, før ferien. Noen sier de blir «gira», mens andre får uheldige reaksjoner som nervøs mage og flyangst, sier Terje Berge, kommersiell direktør i FINN reise.

Kvinner rammes oftere

Undersøkelsen avslører at kvinner rammes oftere enn menn når det gjelder reisefeber. Hele 77 prosent av kvinnene får dette, mot 57 prosent av menn som skal ut på tur.

Les også: Snart kan du bade på dronningens private strand

Kvinnene er også mer stresset og de sover dårligere enn menn foran ferieturen.

Av årsakene som fremhever seg er det de såkalte «sommerfuglene» i magen som gjør seg mest gjeldende, og hele 32 prosent av de spurte har svart ja på spørsmålet – menn som kvinner, selv om sistnevnte kategori også her scorer høyest.

Dempes med alderen

Funnene tyder videre på at vi blir roligere dess eldre vi blir. Personer under 30-40-årsalderen får flest former for reisefeber.

− Når man er ung er det mer som er nytt og spennende, noe som sikkert påvirker graden av reisefeber. Det er heller ikke så rart at småbarnsforeldre blir stressa før reisen. Det er mye å huske på, og de skal pakke både barnas og sin egen koffert, sier Berge.

Les også:

Turist sånn litt på spissen

Husk dette før du drar utenlands

Mange farlige ferieland

Les flere reisesaker

Les flere nyheter

Personvernpolicy