Stadig flere hamburgere på franske matbord

Franskmenn er glad i hamburger - og spiser den gjerne på restaurant. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
Franskmenn er glad i hamburger - og spiser den gjerne på restaurant. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX

Frankrike vurderer seg selv som verdens kulinariske hovedstad. Men resultatene av en forbrukerundersøkelse som ble offentliggjort i dag, viser at franskmenn i stadig større grad hiver innpå det mest amerikanske måltidet av alle - hamburgeren.

Markedsundersøkelsen fra firmaet NPD viser at franskmenn i snitt spiser 14 hamburgere hver - over en i måneden. I Europa blir de bare slått av britene som inntar 17 burgere hver i året.

Forskningen, som er basert på daglige forbruksvaner blant tusener av franske deltakere, viser også at hamburgere i stadig større grad er å finne på tradisjonelle restauranter - ikke bare på fastfood-steder.

Les også: Sprø med brød

Mer enn gatekjøkken-mat

Hamburgerinntaket på tradisjonelle restauranter økte 17 prosent i 2011 i forhold til året før. Den gjennomsnittlige burgerspisingen økte med tre prosent på landsbasis.

- Hamburgerutviklingen i Frankrike ble ledet an av hurtigmatkjedene. Men den store nyheten i dette er tendensen om at hamburgeren nå blir anerkjent som noe mer enn gatekjøkkenmat, sier lederen for matresearch-avdelingen i NPD, Christine Tartanson til nyhetsbyrået AFP.

Les også: Fikk infarkt av burger

Stjerne-burger

Flere eksklusive restauranter i Paris har satt hamburgere på menyen. Blant dem en restaurant med tre stjerner i Michelin-guiden som tilbyr hamburger og pommes frites for 42 euro - 325 kroner.

Da kan de gjerne kalle pommes fritesen French Fries slik amerikanerne gjør det...

Undersøkelsen viste at andre storspisere av hamburgere i Europa er tyskerne (12 per person i året) og spanjolene (8 per person i året), mens italienerne klarer fem hamburgere per person hvert år.

MER OM MAT OG DRIKKE

Personvernpolicy