Turist sånn litt på spissen

Det er en god dag å være turist på når du helt overraskende ramler borti en festival. Og særlig kanskje når festivalen for liguria-viner faller sammen med Jazz Spezia, og du bare har tatt en liten tur til byen fra den nærliggende badebyen Lerici.

LA SPEZIA, ITALIA (ABC Nyheter): Etter hvert som lørdagsmørket nærmer seg, blir gater og fortauer fylt opp med mennesker. Store og små, kelnere og gjester, sangere, dansere og musikere.

På et hjørne har de minste barna samlet seg for å danse til latinorytmer fra et improvisert discoanlegg. I gåtaen ved siden av har et 30-talls lokale vinprodusenter satt opp teltene sine for å promotere sine varer.

Les også: Vingårder rundt hver en sving

Fortausang

Smilende voksne rusler rundt med vinglasspose på magen og klippekort til vinteltene. I tillegg til klippekortene kan du få tre smaksprøver for 5 euro - eller gratis smaksprøver dersom du kjøper en eller flere flasker.

Fortaussangerne i La SpeziaFortaussangerne i La Spezia

Ved en av fortauskafeene har duoen "Le Canzoni da Marciapiede" - Sanger fra fortauet - rigget seg til med piano og mikrofon. Ustanselig strømmer det burleske viser på fransk, tysk og italiensk ut av munnen på Valentina Pira mens Andrea Belmonte trakterer pianoet.

Og man kan sette seg ned på et vaklevorent bord ved en av byens eldste restauranter og få rykende ferske blåskjell og pasta og pizza og vin sammen med fastboende.

På et lite torg er det rigget til scene for jazz. Også her løper kelnerne mellom bordene.

Folk ser lykkelige ut. Det er godt.

Les også: Gjenoppbygger italiensk idyll

Båt til Cinque Terre

Hadde vi besøkt provinshovedstaden i Liguria på dagtid, kunne vi valgt å se nærmere på fire kirker, åtte museer og den nyrestaurerte San Giorgio-borgen fra 1262.

Byen er også en av hovedbasene for den italienske marinen, og et utgangspunkt for både båt-, tog- og bilturer til UNESCO-beskyttede Cinque Terre.

Les også: Oppkalt etter Venus

Jazz SpeziaJazz Spezia

Vinsmaking i La SpeziaVinsmaking i La Spezia

KURIOSA : På israelske kart kalles La Spezia for "Chàar Zion" - Sions dør - etter at 23 000 overlevende jøder fra nazistenes leirer ble transportert i båter fra La Spezia til Palestina de første årene etter 1945. (Kilde: Wikipedia)

VINN REISE MED ABC NYHETER

Personvernpolicy