Sommer i kofferten

LETTKLEDD: Ferierer du i Norge, kan både ull og fleece være nyttig reisefølge. Men trekker du sørover, er badetøy, shorts og kort buksedrakt nærmest obligatorisk. Her fra Dolce & Gabbanas vår- og sommervisning. (FOTO: Alessandro Garofalo/Reuters/NTB scanpix)

Pakk kofferten med omhu og få mest mulig ut av reisen.

Nok, men ikke for mye. Å pakke til ferien er alltid en utfordring. Skal du ut og fly, kan selskapenes kiloregler begrense fråtsingen i medbrakt moro. Eller ønsker du kanskje å holde deg til håndbagasje?

Les også: Luksus og lavpris i København

Behovet for bagasje varierer selvfølgelig med reisemålet. Men en ferie skal gjerne inneholde både avslapning, vandring, bedre middager, strandliv og en tur på byen. Pakker du kofferten med omhu, kan du uansett klare deg med forholdsvis få plagg.

Badetøy og solbriller er et must i kofferten. En shorts og singlet får deg gjennom sommerdagen hvis været er godt. Og drar du fram en finere topp når det nærmer seg kveld, er du med ett klar for byen. Et fint smykke kan også gjøre susen. En lett sommerkjole passer like godt på stranda som til fest, og er absolutt et plagg som bør få forrang i en trang reisebag. Har du plass til to par sko, er flate sandaler og sneakers gode valg.

Se flere tips til lure plagg i bildekarusellen øverst i saken.

Ha også i bakhodet at kvelden kan bli kald, og at den mørke skyen kan by på en forfriskende regnskur. Og kanskje finner du noe fint på turen, som du vil ha med deg hjem? Litt ekstra plass er aldri å forakte.

Les mer:

Her kan du feriere naken

Lei av lettkledde turister

Her er de beste strendene

Les flere reisesaker

Personvernpolicy