LavbudsjettLuksus og lavpris i København

TO VALG: Lei din egen sykkel for 20 danske kroner eller la noen andre gjøre jobben for deg. Foto: Jørgen Schytte (BAM)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Suite til 5.000 kroner per natt eller hele familien på herberge? København kan du nyte til fulle uansett budsjett.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Huskelista

Gratis kunst hver mandag

Bryggerimagnaten Carl Jacobsen var ivrig kunstsamler, og mente at kunst var viktig for sjelen. Derfor etablerte han Glyptoteket (Dantes Plads 7), som betyr et sted hvor man stiller ut skulpturer, i 1902. I dag inneholder samlingen oldtidskunst og en stor samling av fransk kunst fra 1900-tallet. I tråd med grunnleggerens visjon, er det gratis adgang hver mandag.

Søtt for alle lommebøker

Dronning Margrethe skal hvert år rundt påske, ringe til Alida Marstrand i Bredgade for å bestille et kilo fondant-egg, som hun tar med seg på ferie til Marselisborg. Butikken ble startet på 1930-tallet av den enslige moren, Alida Marstrand. Dette ifølge avisen Berlingske. Synes du håndlagde sjokolade med konjakk blir for dyrt, er det bare å tusle inn på Candy Megastore på Strøget for billig snop.

Slik reiser du

Norwegian, SAS og Widerøe har daglige flyavganger til København fra ulike deler av landet. Priser fra cirka 1 000 kroner for en tur-retur-billett. DFDS tar deg sjøveien fra Oslo til København fra cirka 900 kroner.

Lavpris

BO: Danhostel Copenhagen City har familierom med køyesenger og plass til opp til seks personer. Et rom med bad og sengeplass til fire koster fra 600 danske kroner. Å leie leilighet er også et bra alternativ, da kan dere handle og lage mat selv. Apartmentincopenhagen.com har velutstyrte leilighet over hele København. En leilighet med to soverom og stue koster fra 140 euro.

SPISE: Madklubbens politikk er å tilby kvalitetsmat til en rimelig pris. «Vi sørger for god mat, vi forteller ikke lange historier om maten og kjenner ikke til de intime detaljer om hvor vinen kommer fra», er første punkt i restaurantens manifest. Selskapet har flere restauranter rundt om i København. Prisen for en fireretter er 250 danske kroner. God vin koster, spiser du på Romarin (Ryesgade 90), kan du ta med deg vinen du kjøper på Netto for en femtilapp, og åpne den der.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Slik blir nye Gardermoen

Kjøp med deg spekeskinke, brød, frukt, smoothies eller øl på det snart ett år gamle markedet Torvehallerne KBH, som ligger cirka 100 meter fra Nørreport station. Hele 60 boder har samlet seg på markedet, kanskje fordi 100.000 matglade mennesker er innom hver dag? Pikniken inntar du i Kongens have i Øster Voldgade.

GRATIS GUIDE: De fleste nordmenn er kjent med Tivoli og Rådhuset, men i sommer kan du få et gratis dypdykk i Københavns 6.000 år gamle historie. New Copenhagen Tours tar deg med på en tre timer lang tur fra byens tidlige - og delvis blodige - historie og fram til det moderne København. Møt opp på Rådhustrappa hver dag klokken 11.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

MUSIKK: Tivoli tilbyr musikk på billetten gjennom hele uken. Hver dag har sitt tema, for eksempel er det rock hver fredag og familieunderholdning på søndager. Få også med deg Copenhagen Jazz Festival som går fra 6.-12. juli, her er det flere friluftsarrangement (Jazz.dk)

Artikkelen fortsetter under annonsen

SHOPPING: Ikke rart at mange sukker oppgitt når de ser prisene i de store motehusene på den øvre delen av Strøget. Men du behøver ikke å penger for å ha stil. På Mélange de Luxe (Ravnborggade 6) får du kjøpt bruke Manolos, Chlôe-vesker og Dolce-kjoler til halv pris. Sjekk også ut de tusen vintagebutikkene i Larsbjørn- og Kompagnistræde.

Å KOMME SEG RUNDT: Lei bysykkel til 20 kroner, den hentes ut etter handlevognprinsippet.

Ellevill luksus

BO: Har du noe du vil feire storslått, så er Nimb stedet. Hotellet ligger ved Tivoli og har 13 sofistikert innredede værelser med himmelseng, peis og eget meieri. Nimb (Bernstorffgade 5) er oppkalt etter forretningsmannen Vilhelm Nimb som kom til Tivoli i 1877. I dag har bygget fått en fantastisk overhaling, og er kanskje Københavns deiligste hotell. Prisen starter rundt 4 000 kroner per natt. Har du ikke råd til å bo her, får du en følelse av stedet i baren, som nok er byens vakrest innredede rom. Champagne fra hundre kroner per glass. Må ses.

Artikkelen fortsetter under annonsen

SPISE: Noma (Strandgade 93) regnes nå som verdens beste restaurant. Chef Rene Redzepi bruker kun nordiske ingredienser, og tar deg med ut på reise i smaker du antakelig ikke visste eksisterte. Bord må bestilles flere måneder i forveien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

LUKSUS-SIGHTSEEING: CPH: Cool tilbyr en rekke tematiserte guideturer. En av selskapets nyeste turer er den gastronomiske ruten gjennom København. Her tester du flere internasjonale kjøkken, og på ruten får du smaksprøver. Gled deg for eksempel til en smushie, en blanding av sushi og smørrebrød, på Royal Cafe.

MUSIKK: Også København har fått nytt operahus, det ble donert til staten av private givere. En forestillingen i det stilige bygget er nok verdt billettprisen som starter på 200 kroner for en plass på bakerste rad. De beste setene koster 895 kroner.

SHOPPING: Den amerikanske artisten Jennifer Lopez har laget en sang om Louboutin-skoene sine. Fra og med i fjor kunne man kjøpe Christian Louboutins sko med røde såler i hans nye butikk i København (Grønnegade 6).

Å KOMME SEG RUNDT: Limores tilbyr å hente deg på flyplassen i limousin. Vil du fortsette moroa, tilbyr Nimb limousinservice (Audi) til sine gjester.

Les også:

Her kan du feriere naken

Tynne folk får dårligere komfort

Lei av lettkledde turister

Les flere reisesaker

Les flere nyheter