Denne byen har fått turismens Oscar

Etter 20 år på Unescos verdensarvliste har den tsjekkiske byen Český Krumlov mottatt den prestisjefylte prisen «The Golden Apple». Foto: Det tsjekkiske turistkontoret.
Etter 20 år på Unescos verdensarvliste har den tsjekkiske byen Český Krumlov mottatt den prestisjefylte prisen «The Golden Apple». Foto: Det tsjekkiske turistkontoret.

Tsjekkiske Český Krumlov har mottatt turistbransjens svar på Oscar-statuetten.

Fakta om Český Krumlov:
• 14 600 innbyggere
• Ligger i Tsjekkia - i den sydlige delen av det historiske Bøhmen

• Avstand til Praha: 180 km.
• Landskapet er preget av lave fjell og strie elver, og byen ligger helt på kanten av Šumava-fjellene.

ČESKÝ KRUMLOV, TSJEKKIA: Etter 20 år på Unescos verdensarvliste har den tsjekkiske byen Český Krumlov mottatt den prestisjefylte prisen «The Golden Apple».

Prisen regnes som turistbransjens svar på Oscar-statuetten, og tildeles Český Krumlov på bakgrunn av byens betydningsfulle kulturelle og historiske severdigheter, som tiltrekker seg stadig flere internasjonale turister, skriver Det tsjekkiske turistkontoret i en pressemelding.

Les også: En oase for kunstelskere


Det majestetiske slottet i Český Krumlov har også spilt en rolle i tildelingen av The Golden Apple.

Slottet er nemlig omgitt av en tørr vollgrav hvor det helt siden 1707 har vært holdt bjørner. I dag kan man som turist hilse på fire bjørner, foreldrene Vok og Kateřina med ungene Daxi og Hubert.

Slottet var tidligere et av de største aristokratiske hovedseter i Europa. I tillegg til bjørnene i vollgraven er høydepunktene speilsalen, maskesalen og den barokke slottskirken – samt et utsiktspunkt hvor man både kan se slottet og hele byen under seg.

Les også: Eventyrlige Georgia

Størrelsesmessig ligger slottet i skarp konkurranse med slottet i Praha, som er verdens største. Det er kun få meter som skiller de bemerkelsesverdige slottene fra hverandre i størrelse.

The Golden Apple Award er blitt utdelt i mer enn 40 år, og det er bare andre gang at æren tilfaller en tsjekkisk by. Første gang var i 2004, da Brno vant prisen.

Les flere reisesaker her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden