Må sende 4.000 cruisepassasjerer med buss

INGEN OSLOTUR: Vision of the Seas skulle byttet 2.000 passasjerer i Oslo søndag, men streiken blant losene i Oslo Havn satte en effektiv stopper for den planen. (NTB scanpix)
INGEN OSLOTUR: Vision of the Seas skulle byttet 2.000 passasjerer i Oslo søndag, men streiken blant losene i Oslo Havn satte en effektiv stopper for den planen. (NTB scanpix)

Streik gjør at passasjerene på Vision of the Seas må fraktes til og fra Gøteborg med buss.

Norden-sjef Roar Meidal I Royal Caribbean Cruise Lines innrømmer at streiken skaper en del hodebry.

- Dette blir veldig vanskelig, men det er noe vi har forberedt i flere dager. Vi har overvåket situasjonen nøye de siste dagene, og er nå forberedt på at det ikke kommer en løsning på konflikten, sier han til E24.

Søndag skulle cruiseskipet etter planen anløpe Oslo Havn, der 2.000 passasjerer skulle gå av og 2.000 nye komme på.

- Gøteborg var andre anløpshavn for skipet, så vi organiserer det nå slik at vi sender passasjerene dit isteden. Vi har leid inn 60 busser som skal frakte passasjerene mellom Oslo og Gøteborg, forteller Meidal til E24.

Streiken blant over 40 loser i Oslo Havn skapte fredag også store problemer for to andre cruiseskip som lå til havn i hovedstaden.

Begge skipene seilte inn til havnen før streiken ble iverksatt, men kom seg ikke ut før losene la ned arbeidet. Det førte til at 3.800 passasjerer liggende landfaste i Oslo.

- Det er en skandale for en nasjon som Norge å oppføre seg sånn mot sine gjester, sa Arthur Kordt, administrerende direktør i European Cruiseservice, til VG Nett.

Les også:

Cruiseskip bommet på høyden - kolliderte med bru

Cruise er fetende

Malt, salt og sjø i Skotland

Advarer mot arktisk turisme


Les mer om reise

Les flere nyheter

Personvernpolicy