Meny

Sov med sjørøvere

Ingen Hokus Pokus - mere Abra

SLEEP O'HOI: Sjørøverlandsbyen Abra Havn er klar for store og små overnattingsgjester
Abra Havn, Kaptein Sabeltanns overnattingslandsby, er årets store nyhet fra Dyreparken. Byen åpnet i dag. Med sine 171 leiligheter rundt Dødningskallebukta har Kristiansand fått en ny familieattraksjon.
Sjørøverfakta

I et normalår vil Abra Havn være åpen fra påske til og med høstferien.

Det er totalt 750 senger i landsbyen, fordelt på 3-sengs, 4-sengs, 5-sengs og 6-sengs leiligheter med ett, to eller tre soverom.

I borgen Villa Rosa er det 12 leiligheter.

Sjørøverlandsbyen skal også kunne benyttes til gruppearrangementer, bedriftsarrangementer og teambuilding.

ABRA HAVN, KRISTIANSAND, VEST-AGDER: Abra Havn er et gjennomtematisert overnattingstilbud basert på Kaptein Sabeltanns historier. Her er man ikke passiv tilskuer eller gjest, men man bor midt i eventyret!

Abra Havn har ikke bystatus og finnes ikke på noe veikart. Landsbyen er gjemt bak en høy borgmur like øst for Dyreparken og er ikke synlig fra hovedveien. Men bak muren syder det av liv langs trange smug og lange brygger. 

Her er Langemanns hus, Pinkys hus og Pelle og Pysas hus. Oppe i bakken, der det er best utsikt, troner Kaptein Sabeltanns egen suite. På andre siden av bukta ligger borgen Villa Rosa.

Det er tilsynelatende slitt og vindskjevt her – alle bygninger er nemlig bygget slik at de skal se gamle og slitte ut. Sjørøvere har verken vinkel eller vater når de bygger hus…

LES OGSÅ; Her er de nye attraksjonene

Pinkys seng

I Abra Havn kan man sove i Pinkys seng. Eller våkne i det sekskantede tårn-soverommet til gjenferdet Lillebøll, gni søvnen ut av øynene og lure på om du er havnet på en annen planet.

-Man bor ikke i en sjørøverlandsby uten sjørøvere, smiler Dyreparkens konsernsjef Reidar Fuglestad. -Du skal ikke se bort fra at du møter sjørøvere rett som det er, sier han i en pressemelding.

200 millioner kroner har det kostet å bygge Abra Havn. Ikke bare er det Dyreparkens største investering gjennom tidene, det er også den største utbyggingen av overnattingskapasitet på Sørlandet noensinne.

LES OGSÅ: Eventyrlige Georgia

Opplevelsesunivers

-Da vi åpnet bookingen i november stod ikke telefonene stille, forteller direktør for Abra Havn, Wenche Munkelien.

I løpet av de første ukene ble den mest eksklusive leiligheten, Kaptein Sabeltanns suite, nesten fullbooket.

Terje Formoe, Kaptein Sabeltanns skaper, er stolt og glad.

- Dette er kronen på verket for Kaptein Sabeltann-universet. Jeg vet ikke om noe annet sted i verden som har et så stort og gjennomarbeidet sjørøverkonsept. Dette blir et opplevelsesunivers av de helt sjeldne, sier Formoe.

- Det er mulig at dette er et lite skritt for menneskeheten, men det er definitivt et stort sprang for Kaptein Sabeltann, konstaterer Formoe.

LES OGSÅ: De råeste sommerfestivalene

171 leiligheter

  Abra Havn inneholder 171 leiligheter (eller sjørøverkåker, som de kalles) der det er lagt til rette for enkelt selvhushold. Det er totalt 750 senger fordelt på 3-sengers, 4-sengers, 5-sengers og 6-sengers leiligheter med ett, to eller tre soverom.

Byen inneholder også en borg - Villa Rosa - hvor det er 12 leiligheter. I tillegg er det et fellesbygg med alle servicefunksjoner som inngang, resepsjon, butikk, lager og kontorfasiliteter.  Abra Havn skal også kunne benyttes til gruppearrangementer, bedriftsarrangementer og teambuilding.

LES OGSÅ: Sommerens feriefavoritter

Piratmat

  Overnatter du i Abra Havn, kan du kjøpe måltider fra Sjørøverkroa Den sorte mann, som ligger i samme bygg som resepsjonen. Her kan man få kjøpt både frokost, pizza og andre varmretter. Eller så kan man benytte spisestedene i Dyreparken.

Bare et kanonskudd unna Abra Havn, på andre siden av Grashavet, ligger Kaptein Sabeltanns Verden med sine restauranter og spisesteder. Her kan du bestille både frokost med sjørøvere før Parkens åpningstid og middag på Kaptein Sabeltanns Sjørøvergrill om kvelden.

Du kan til og med bli hentet av en av sjørøverskutene.

Men du kan også lage mat selv. Alle 171 leilighetene er lagt til rette for enkelt selvhushold.

Les mer reisestoff i ABC Nyheter

Reise
Populært