Meny

Flyselskap rundstjålet av egne ansatte

KRISE: Gjeldstyngede Air India sliter med at ikke alle ansatte trekker i samme retning. (Foto: AP Photo)
Air India har satt i gang etterforskning av 161 tilfeller der ansatte skal ha svindlet, stjålet eller misbrukt frynsegoder.

Det er ikke akkurat knallblå himmel for det indiske flyselskapet om dagen. En gjeld anslått til nærmere 60 milliarder gjør at fremtiden ser forholdsvis mørk ut. I så måte hjelper det fint lite at ansatte i tillegg stjeler fra selskapet.

Forrige uke gikk Indias luftfartsminister, Ajit Singh, ut og fortalte at Air India etterforsker 161 tilfeller der ansatte har forsynt seg vel mye av sine fordeler som ansatte, melder britiske Telegraph.

Blant annet skal en som jobbet med catering ha blitt fersket i å stjele kaviar for nærmere 3000 kroner. En purser skal ha forsøkt å raske med seg intet mindre enn 370 miniflasker med sprit.

Noe uheldig må det også sies å være at etterforskere skal ha avslørt at en pilot i selskapet fikk utbetalt over 2,3 millioner kroner til simulatortrening mens han fortsatt var sykmeldt.

Air India har i det hele tatt flydd i motvind de siste årene. i 2010 stupte et passasjerfly plutselig 2000 meter da en co-pilot forsøkte å justere setet sitt. Samme år ble selskapet også utsatt for en tragisk ulykke der en søvnig pilot forårsaket en av de verste flyulykkene i nyere tid.

Les også:

De 10 verste flyulykkene de fem siste årene

158 døde i flyulykke i India

Fly fullt av penger krasjet

Les flere nyheter

Reise
Populært