Vil gi nordmenn billigere utenlandssamtaler

Denne lille chipen kan gi deg betydelig lavere mobilregning dersom du ringer til eller fra utlandet med et norsk abonnement. Foto: Interfone
Denne lille chipen kan gi deg betydelig lavere mobilregning dersom du ringer til eller fra utlandet med et norsk abonnement. Foto: Interfone

Ved hjelp av et bittelite plaster skal du få reduserte mobilkostnader når du er i utlandet.

Det er i alle fall hva det danske selskapet Interfone lover når produktet nå kommer til Norge.

Ved å feste en liten sim-chip på sim-kortet vil mobilkostnadenekunne reduseres med opp til 97 prosent når du ringer til eller fra utlandet, ifølge leverandøren.

Omgår operatørens standard

Hemmeligheten ligger i at samtalen automatisk rutes, eller videreformidles, til en IP-adresse i stedet for til mobiloperatørens såkalte roaming-løsninger.

Les også: Bøtelegger fotgjengere for teksting

Det danske selskapet om står bak oppfinnelsen har allerede etablert et internasjonalt nettverk av samarbeidspartnere. Med denne løsningen styres kundene dermed utenom operatørene på enkelte tjenester. Foreløpig gjelder dette samtaler.

1. juli innføres det riktig nok nye EU-regler som vil gjøre det billigere for nordmenn å ringe når de er på ferie i et EU-land. Men selv med den nye ordningen vil mobilregningen fortsatt kunne bli relativt høy dersom du ikke begrenser deg.

Morten Ove Nilssen i Interfone International Norway AS lanserer den nye sim-chipen i Norge torsdag 24. mai. Foto: InterfoneMorten Ove Nilssen i Interfone International Norway AS lanserer den nye sim-chipen i Norge torsdag 24. mai. Foto: Interfone

– Priser kan bare holdes kunstig høye på grunn av manglende konkurranse. Vi skaper konkurransen som mangler. Mobilkunder som velger vår løsning vil oppleve dramatisk lavere priser til utlandet, men også lavere priser når de er i utlandet. Mens EU kun kan påvirke prisene i Europa, kutter vi for hele verden, sier Morten Ove Nilssen i Interfone International Norway AS.

Les også: Nå blir det billigere å mobilsurfe i EU

Ring for 49 øre minuttet

Mobilsamtaler til og fra Norge kan gi stort utslag på mobilregningen. Minuttprisen til Pakistan er for eksempel opptil 16 kroner per minutt. Med Interfone ringer brukerne for bare 49 øre per minutt til blant annet Pakistan, USA, Kina og Thailand, skriver selskapet i en pressemelding.

Løsningen er grundig testet og fungerer på alle mobiltelefoner med vanlig SIM-kort. Interfone har i tillegg en micro-SIM løsning for iPhone 4 og følger opp med løsninger for andre micro-SIM-mobiler i løpet av våren og sommeren 2012. Tilbudet vil i første omgang kun bli tilgjengelig for bedriftskunder i det norske markedet, men vil komme de fleste til gode etter hvert.

Les også: Få maks ut av mobilen din

Teknologinettstedet Digi.no skriver at det tar litt lenger tid å etablere en forbindelse gjennom Interfone enn når man kun forholder seg til mobiloperatører, og advarer om at forbindelsen unntaksvis kan avbrytes, men understreker samtidig at i så fall vil Interfones server gjenopprette forbindelsen og ringe til partene slik at de kan videreføre samtalen.

Ukjent pris

Prisen på det nye sim-plasteret er foreløpig ikke kjent, men ifølge samme kilde vil chipen antagelig koste noen hundrelapper.

Det nye tilskuddet kan komme mange nordmenn til gode, men mange vil savne muligheter for å kutte mobilkostnadene også når de surfer på nettet gjennom mobiltelefonen. Når tjenesten også omfatter datatrafikk vil dette virkelig kunne bli et interessant produkt.

Les også:

Lover halv pris på kontantkort

– Datavekst kveler både kapasitet og økonomi

De beste mobildata-abonnementene

Nordiske turister bruker mest penger i Spania


Les flere nyheter her

Personvernpolicy