Meny

– Idioti å reise til Hellas med masse cash

Wegard Monsen og kjæresten Frida Standal gleder seg til å reise på chartertur til Hellas. foto: privat.
Skal du på ferie til Hellas, bør du benytte deg av de mulige forsikringsordningene. Wegard Monsen har bestilt chartertur, og tror ikke gjeldskrisen vil ramme turistene.

Wegard Monsen reiser snart på charterferie til Rhodos med kjæresten Frida Standal og et vennepar. Han lar seg ikke skremme av medienes skriverier om økonomisk uro i landet.

– Jeg skal ikke til hovedstaden hvor det er demonstrasjoner. Dessuten tror jeg ikke den økonomiske uroen vil gå utover turistene. Vi er tross alt positive bidragsytere. Jeg tror grekerne er glade for at vi kommer og legger igjen penger, sier Monsen til ABC Nyheter.

Flere eksperter har den siste tiden oppfordret nordmenn til å ta med seg kontanter til Hellas, ettersom det er en fare for at minibankene tømmes. 

– Jeg tenkte at jeg skulle ta ut en del kontanter, men jeg kommer også til å bruke kort. Jeg er ikke så veldig bekymret. Det vil alltids finnes minibanker med kontanter på flyplassen, sier Monsen.

Les også: Unngå økonomisk bakrus etter sommerferien

Anbefaler ikke bare kontanter

OPPFORDRER IKKE TIL PANIKK: Monica Haftorn Iversen mener det ikke er noen grunn til å få panikk om man skal på ferie til Hellas.OPPFORDRER IKKE TIL PANIKK: Monica Haftorn Iversen mener det ikke er noen grunn til å få panikk om man skal på ferie til Hellas.

Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og ekspert i «Luksusfellen», vil ikke råde nordmenn til å reise til Hellas med nok kontanter for hele ferien.

– Å ta med seg kontanter for en uke eller to, synes jeg er idioti. Det er å be om trøbbel.

- Selv om «worst case scenario» skal inntreffe og alle minibankene tømmes for kontanter, vil det fortsatt være mulig å betale med kredittkort, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Reiseforsikringen dekker mindre enn du tror

Monica Haftorn Iversen, forbrukerøkonom i Fokus Bank, mener heller ikke det er noen grunn til panikk.

– Jeg tenker ikke at det er grunn til panikk. Drar du med deg mange kontanter, kan du miste lommeboken eller bli utsatt for tyveri, men litt cash er det alltid greit å ta med seg, sier hun.

Les også: Frykter full kollaps

Reis med turoperatør

Wegard Monsen har bestilt sin reise gjennom Star Tour og betalt med VISA. Det er fornuftig ifølge forbrukerøkonomene.

VURDERER HELLAS: Magne Gundersen vurderer å ta med familien til Hellas. VURDERER HELLAS: Magne Gundersen vurderer å ta med familien til Hellas.

– Skal du på ferie til Hellas er det aller tryggeste å bestille reisen gjennom et reiseselskap med kredittkort. Uansett om du betaler reisen selv eller om du bruker reisebyrå, er det tryggeste å betale med kredittkort på grunn av de gode forsikringenene man får da, sier Iversen til ABC Nyheter.

Gundersen oppfordrer at alle som skal reise på ferie med en turoperatør sjekker om selskapet er medlem av Reisegarantifondet. Det gjør nemlig at du er sikret dersom charterturen blir kansellert som følge av konkurs.

– Uansett om du skal reise til Hellas, Spania eller Mexico bør du forsikre deg om at turoperatøren er med i Reisegarantifondet, sier han til ABC Nyheter.

Les også: Greske bankkunder kan få panikk

Økning i Hellas-turister

Hellas har i mange år vært et yndet turistmål for nordmenn, og i år har Star Tour solgt 22 prosent flere Hellas-turer enn i fjor, ifølge en pressemelding.

– Akkurat nå er det urolig i Hellas, og det er vanskelig å spå hva som kommer til å skje. Jeg tror uansett at Hellas, som er så avhengige av turister, vil gjøre det de kan for å hindre at turister rammes av tomme minibanker, sier Iversen.

Gundersen vurderer selv å ta med familien på ferie til Hellas, og bekymrer seg ikke for gjeldskrisen. 

– Jeg kommer ikke til å oppføre meg annerledes om jeg drar til Hellas nå på grunn av gjeldskrisen. Jeg kommer til å ha med meg noen få sedler og betale resten med kredittkort. Det er vanskelig å tenke seg at et land skal kollapse på så kort tid, og Hellas lever av turisme, sier han.

Les også:

Ingen billigferie til Hellas

Slik velger du riktig gresk øy

Les flere økonominyheter

Les flere nyheter

Reise
Populært