Vestlands-eastenderen

STAMGJESTER: Sarah Knox og Juan Carlos Restrepo slår av en prat med innehaver Egil Johansen.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Egil Johansen (36) driver pub på Londons tjukkeste østkant.

Artikkelen fortsetter under annonsen
The Kenton
* Pub med adresse 38 Kenton Road, London E9


* Eies og drives av norske Egil Johansen

* Nærmeste T-banestasjoner er Mile End og Bethnal Green

* Mest praktisk er lokaltog til Homerton eller buss

* Åpent til 23 på hverdager (midnatt i helgene)

* Mer informasjon på www.kentonpub.co.uk

LONDON, ENGLAND: «Egil Johansen har lisens til å selge alle typer alkoholholdige drikker til inntak på denne adresse», opplyser metallskiltet over døra.

Dypt inne i Hackney, på Londons tjukkeste østkant, har nemlig en staut vestlending med bakgrunn fra reiselivsbransjen gjort seg til pubeier.

Du ser det ikke med en gang. Ved første øyekast fortoner sjappa seg som et typisk britisk vannhull i skjæringspunktet mellom trend og tradisjon.

Men så blir du var flaggene over baren. Du spotter Turboneger-plakaten og broderiarbeidet i retning toalettet. Når du fanger opp minivikingskipet på kortveggen, skjønner du at du er kommet til et lite, uprangende stykke Norge i asfaltjungelen.

Jaktskrøne

Skjønt, i hjørnet henger et utstoppet elghode, fra en staselig bukk som endte sine dager på Hardangervidda i 1972.

– Offisielt er det bestefaren min som har skutt den, humrer Johansen, og røper at han ikke går av veien for litt macho-mytologisering.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Vi testet personlig shopper i London

Det kan være smart å vise muskler i disse trakter. Da han bestemte seg for å overta for tre år siden, var The Kenton Arms et smårøft sted, ifølge Johansen. Nå er siste ledd borte fra navnet, og en del tvilsomme gjester med det.

– Jeg hadde flere møter med politiet. De hjalp meg med hvordan jeg skulle gå fram, forteller mannen i mariusgenseren.

– Det handlet om å være streng fra begynnelsen, sånn at klientellet forsto hva som var uakseptabelt. Sakte, men sikkert forsvant dopdealerne og trøbbelmakerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Temakvelder

Våren 2012 hersker fred og fordragelighet i lokalet. Bare spør stamkundene Sarah Knox og Juan Carlos Restrepo.

– Jeg føler meg velkommen her, sier hun.

– Jeg betrakter det som en forlengelse av stua, sier han.

Les også: Gøyale ting du kan gjøre i mai

RØDT, HVITT OG HOT: The Kenton representerer et lite, uprangende stykke Norge i Londons Hackney, en bydel som er kommet langt siden opptøyene i fjor.RØDT, HVITT OG HOT: The Kenton representerer et lite, uprangende stykke Norge i Londons Hackney, en bydel som er kommet langt siden opptøyene i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Spesielt flink er Johansen med temakveldene sine, skal vi tro disse to. Filmaften, quiz og «ladies' night» utgjør noen av høydepunktene, alltid med god musikk til.

– Mange puber legges ned for tida her til lands, kommenterer Restrepo, som har jobbet i flere selv.

– Du må være kreativ for å tiltrekke deg mennesker, og kreativ for å beholde dem. Når jeg liker meg en plass, kommer jeg tilbake.

Jevn vekst

Diplomet med «Beste nykommer» vitner om at Johansen har funnet oppskriften. Han har hatt jevn vekst fra måned til måned, hevder han. I øyeblikket vurderer han å utvide virksomheten med en pub til.

Et håp for The Kenton er at nordmenn i OL-modus kjenner sin besøkelsestid, så tett opptil arrangementsområdet som den ligger.

– Det kommer jo en hel drøss for å følge håndballandslaget, for eksempel. Det hadde vært gøy om noen av dem stakk innom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Nå vil vi på glampingferie

At de famøse opptøyene skal blusse opp igjen, har vossing-eastenderen liten tro på. Bydelen har fått et løft etter brannene og plyndringene i fjor sommer.

– Da skrudde vi av lyset og stengte et par døgn. Til alt hell stoppet galskapen 100 meter unna, rapporterer Johansen.

– Du hører skrekkhistorier om gangstere som skal ha penger i konvolutter og sånt, også. Men jeg har vært heldig, legger han til.

– Og da jeg startet, visste jeg knapt noe om pubdrift. Jeg visste ikke engang hvordan jeg skulle tappe en Guinness.

Les også:

Her er de nye attraksjonene

Slik velger du riktig gresk øy

Rekordmange gjorde dette i fjor

Les mer reisestoff i ABC Nyheter