Her bygger man 133.000 nye hotellrom

I De forente arabiske emirater, her representert av Dubai, bygges 21.283 nye hotellrom. (Foto: Colourbox.com)
I De forente arabiske emirater, her representert av Dubai, bygges 21.283 nye hotellrom. (Foto: Colourbox.com)

Den arabiske våren har skapt usikkerhet blant turister, men likevel investeres det i stor skala i reisenæringen i Midtøsten.

En rapport viser at det bygges til sammen over 133.000 nye hotellrom i området Midtøsten/Afrika, melder Breakingtravelnews.com.

- På tross av de store endringene som har skjedd de siste 12 månedene, kan Midtøsten tilby noen av vedens beste investeringsmuligheter for turisme og hotellnæring, sier Richard Thompson som er redaktør for nettstedet Meed.

Og nettopp investeringsklimaet i området skal være hovedfokus i den årlige Arabian Hotel Investment Conference (AHIC) som åpner i Dubai til helgen.

Libya kommer

Selv om de politiske opprørene det siste året, har skapt en usikkerhet knyttet til disse landene, mener Thompson at det ikke er noe tvil om langtidspotensialet til nordafrikanske områder som Tunisia, Egypt og Libya.

Også informasjonssjef i Apollo Norge, Helen Begby, har tro på Libya som populært reisemål i fremtiden.

- Du har strender ved Middelhavet og fantastiske severdigheter. Det vil nok ta flere år før infrastruktur og sånt er på plass, men jeg tror det vil bli et stort reisemål i fremtiden, sier hun til ABC Nyheter.

Når det gjelder de allerede etablerte reisemålene Egypt og Tunisia har usikkerhet i området fått norske reisende til å sette seg på gjerdet.

Mens Apollo nå kan rapportere om normalisert trafikk til Egypt etter at trafikken dit startet opp igjen til vintersesongen, er antallet som reiser dit via Ving vesentlig lavere enn før revolusjonen, forklarer salgsdirektør i Ving Norge, Marie-Anne Zachrisson:

- Jeg tror det er midlertidig. Vi vet fra andre store hendelser at det tar en stund og så kommer de reisende tilbake, hvis grunnlaget er godt nok og det er det i Egypts tilfelle, sier Zachrisson til ABC Nyheter.

Les også: Slik velger du riktig gresk øy

Reiser ikke til Tunisia

Det var den såkalte Jasminrevolusjonen i Tunisia i fjor vinter, som ble starten på Den arabiske vår. For Apollo som tidligere kunne tilby reiser hit, stoppet dette opp i forbindelse med revolusjonen og har ennå ikke startet opp igjen, forklarer Begby:

- Tunisia, der det hele startet, har vi ikke reiser til nå. Det ble stoppet, ikke på grunn av reiseråd fra UD, men fordi ingen lenger ville reise dit. Vi har startet opp igjen trafikken dit fra Sverige og Danmark, men ikke Norge. Men det vil nok komme tilbake igjen, sier hun.

Les også: Snart blir det dyrere å feriere på Kanariøyene

Jordan populært

En rapport fra november i fjor viste at det er planlagt totalt 494 nye hoteller, med til sammen 133.705 rom, i området Midtøsten/Afrika.

Blant landene med størst utviklingsaktivitet er De forente arabiske emirater helt på topp, med 21.283 nye hotellrom, mens Saudi Arabia (11.270 rom), Qatar (5544 rom), Egypt (4807 rom) og Jordan (3758 rom) følger etter.

Sistnevnte er et reisemål som har økende popularitet blant norske turister:

- Når det gjelder reiser til Jordan har det vært en voldsom økning. De har ikke vært en så aktiv del av den arabiske våren, det er et stabilt område.

Hun mener økningen er et tegn på at regionen er attraktiv blant nordmenn.

Også en av emiratene, Dubai, har blitt mer populær de senere årene, ifølge Begby. Hun forklarer at Apollo selv ikke har stor trafikk dit, men at interessen i Norge totalt sett er stor for Dubai.

- Dubai er et sted folk reiser mye for å shoppe. Det har ikke blitt som Egypt, som var et sted man besøkte for å se pyramidene, men de seneste årene har blitt et sted de fleste reiser for å få sol og bad på vinteren, og selvsagt få med seg severdigheter i tillegg, sier hun til ABC Nyheter.

Les også:

Europa i ekspressfart

Verdens beste platebutikker

Les mer om reise i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden