Meny

Var lei sikkerhetsrutinene – kledde av seg alle klærne

50-årige John Brennan visste at det ville skape oppmerksomhet.

John Brennan (50) har lenge vært forbannet over alle sikkerhetsprosedyrene på flyplasser.

Da han skulle fly fra flyplassen i Orengon i USA tirsdag kveld, fikk han nok og kledde av seg alle klærne sine i protest, skriver Aftonbladet.

Dråpen som fikk begeret til å renne over for 50-åringen, var at han ble stoppet i metalldetektoren og fikk beskjed om at han hadde testet positivt for eksplosiver.

Skånet barna

Brennan følte seg ydmyket og bestemte seg derfor for å ta av alle klærne, har han fortalt i etterkant.

Sjokkerte foreldre som stod i nærheten av den nakne mannen dekket for øynene til barna sine, mens andre øyenvitner bare lo og tok bilder av Brennan.

Les også: Her klamrer politimannen seg til vindusviskerne på bussen

Han ble deretter arrestert av politiet for blotting på offentlig plass.

Politiet tok dette bilde av John Brennan etter at han ble arrestert for blotting på offentlig plass. Foto: ReutersPolitiet tok dette bilde av John Brennan etter at han ble arrestert for blotting på offentlig plass. Foto: Reuters

«Vi jobber for å frakte alle passasjer trygt og effektivt. Når en passasjer velger å aksjonere på en slik måte, varsler vi politiet», skriver administrasjonen for trafikksikkerhet (TSA) i en pressemelding.

– En del av ytringsfriheten

Selv mener John Brennan nakenprotesten var på sin plass.

 

 

– Jeg tok bare av meg klærne og sa: «Se, jeg har ikke noen eksplosiver». De ansatte i sikkerhetskontrollen (TSA) gjør bare jobben sin, men organisasjonen bør finne en balanse mellom sikkerhet og privatliv. De bruker frykt og skremsler, og et sted bør grensen gå, sier Brennan til CNN.

Les også: - Kroppssjekk farlig for flysikkerheten

Det er ikke første gang John Brennan går til nakenprotest. Ved en tidligere anledning har han blant annet deltatt i et nakensykkelritt, forteller han.

– Jeg vet at å være naken er en måte å bruke ytringsfriheten på. Og det skaper oppmerksomhet, sier Brennan til CNN.

Les flere nyheter

Reise
Populært