Meny

Flygerstrid i Norwegian

Det kan gå mot første streik i flyselskapet Norwegians ti år lange historie. Her smiler administrerende direktør Bjørn Kjos etter at han tidligere i år kunngjorde at selskapet kjøper 222 nye fly. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)
Konflikten mellom flygerne i Norwegian og selskapets ledelse risikerer å gå til mekling hos Riksmeklingsmannen. Det kan føre til selskapets første streik noensinne.

Partene satt ved forhandlingsbordet til sent mandag kveld, og skal gjenoppta forhandlingene tirsdag morgen, skriver Stavanger Aftenblad.

– Dersom det ikke blir funnet noen løsning på overtidsnektelsen blant pilotene vil saken gå til mekling hos Riksmeklingsmannen, sier informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian.

Hun vil ikke gå med på at det er noen reell fare for streik i flyselskapet, men flygerne selv har truet med å gå til streik hvis konflikten ikke blir løst. Det vil i så fall, ifølge Larsson, være første gang ansatte i Norwegian går til arbeidsnedleggelse i selskapets 10 år lange eksistens som lavprisselskap med jetfly.

Bakgrunnen for konflikten er Norwegians økende bruk av vikarbyråer i stedet for egne ansatte i faste stillinger. Pilotene mener den stadige bruken av vikarer minner om den omstridte personalpolitikken i det irske flyselskapet Ryanair og forlanger en fullstendig kursendring.

Les også: Ryanair slanker seg - bokstavelig talt

Den siste tiden har flygerne nektet å jobbe overtid, noe som har ført til at mange av selskapets flyginger de seneste dagene er blitt avlyst. Norwegian har også måttet leie fly med besetninger fra flere mer eller mindre kjente europeiske flyselskaper for å holde virksomheten i gang.

Les også:

Slik klager du på flyreisen

Snøvær førte til flystans på Oslo lufthavn

Les mer om reise

Les flere nyheter

Reise
Populært