Meny

Her er de nye haleheltene

NYE HALEHELTER: Disse fire skal pryde fire nye fly fra lavprisselskapet Norwegian. Fra venstre: Ludvig Walentin Karlsen, Geirr Tveitt, Aril Edvardsen og Jens Balchen. Foto: Norwegian Air Shuttle

Norwegian har offentliggjort hvilke fire avdøde nordmenn som skal få pryde de nye flyene.

Det har vært en enorm interesse for lavprisselskapets kampanje for å få folket til å stemme frem sine kandidater som skal pryde halene på fire nye Norwegian-fly. En kvart million mennesker har engasjert seg i det populære haleheltevalget.

Klokken 16 fredag ettermiddag ble valgurnene stengt, og drøye to timer senere kunne Norwegian offentligjøre hvem de fire nye haleheltene, som representerer landets fire største byer, er.

De fire vinnerne er professor Jens Glad Balchen (Trondheims-regionen), musiker Geirr Tveitt (Bergen), rusomsorgspionér Ludvig Walentin Karlsen (Oslo) og misjonær Aril Edvardsen (Stavanger).

Les også: Svein Egil (34) vil hale-hedre død black metal-gitarist

I alt 1.200 nominerte kandidater ble redusert til 20 finalister for de fire regionene Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim.

– På vegne av Norwegian vil jeg takke alle som har deltatt i valget. Vi er imponert over den entusiasmen, energien og gløden folk har lagt ned i valget av våre nye helter. Dette har vært et valg og en feiring av norske verdier. Heltene vi nå står igjen med er fire folkevalgte helter som vi alle kan glede oss over og være stolte av, sier Daniel Skjeldam, kommersiell direktør i Norwegian.

Les også: Bolle fjernet fra Norwegians haleliste

– Dette har vært et folkevalg hvor alle slags miljøer har kommet til uttrykk. Det setter vi pris på. Samtidig har vi vært opptatt av å kommunisere at kandidatene skulle være personer som hadde vært fremragende innen sitt felt, utfordret sin samtid og inspirert andre. Alle vinnerne vi nå står igjen med er ekte helter som blir verdige halehelter, sier Daniel Skjeldam.

Les også: Vil ha død satanist som «halehelt»

Det er foreløpig ikke avklart hvilke fly de ulike vinnernes portrett, navn og tittel skal opp på. Men Norwegian lover at avdukningene av de folkevalgte heltene både skal markeres og feires når den tid kommer.

Les flere nyheter her

Reise
Populært