Generalstreik rammer flytrafikken:

- Møt opp som planlagt

Norwegian har 15 flyvninger til Spania torsdag denne uken. De vet ikke hvordan den planlagte generalstreiken i landet den dagen, vil ramme de reisende. Foto: NTB Scanpix
Norwegian har 15 flyvninger til Spania torsdag denne uken. De vet ikke hvordan den planlagte generalstreiken i landet den dagen, vil ramme de reisende. Foto: NTB Scanpix

Det er rådet fra Norwegian og SAS til reisende som har flybillett til Spania torsdag.

Mandag skrev ABC Nyheter at åtte åtte av ti fly til og fra Spania kanselleres førstkommende torsdag.

Etter at lavprisselskapet Iberia Express var på vingene søndag, har pilotene i morselskapet Iberia blitt enige om en ny runde med aksjoner.

Kan ramme Norwegian og SAS

I dag melder Spaniaavisen at også Norwegian og SAS' flyvninger kan rammes av generalstreiken i Spania. De to selskapene har til sammen 17 flyvninger fra Norge til Spania torsdag.

– Vi har 15 fly som skal til spanske destinasjoner torsdag, men vi vet ikke om vi blir berørt av streiken og hvilke avganger som i tilfelle blir rammet, sier informasjonssjef Åsa Larsson i Norwegian til Spaniaavisen.

Hun legger til at Norwegian vil informere sine kunder fortløpende via SMS og nettsider, og ber alle følge sin opprinnelige reiseplan.

Les også: Frykter reisekaos til og fra Spania torsdag

Informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen, opplyser at deres to fly til Barcelona og Alicante er planlagt å gå som normalt. Også han ber passasjerene møte opp som planlagt.

– Vår erfaring fra lignende situasjoner i Spania er at det kan påløpe varierende forsinkelser, men ingen kanselleringer, sier han til nettstedet.

Også Ryanair har planlagte flyvninger fra Rygge til Spania torsdag, heller ikke der er det klart hvordan streiken vil ramme de reisende.

Aksjoner frem til 20. juli

Spaniaavisen skriver i en ny artikkel at aksjonene kan vare helt frem til 20. juli, og at torsdagens generalstreik bare vil bli småtterier mot de planlagte aksjonene til Iberia-pilotene.

Fagforeningen til flygerne i selskapet, Sepla, har nemlig bestemt seg for å legge ned arbeidet hver mandag i perioden 9. april til 20. juli.

Dette skal ifølge avisen ha en sammenheng med at pilotene i Iberia er forbannet over etableringen av lavprisselskapet Iberia Express, og skriver at dette skal være grunnen til aksjonene trappes opp.

Tvinges til å kansellere

Iberia blir med det tvunget til å kansellere flere hundre avganger på alle de varslede aksjonsdagene.

Det er uklart i hvilken grad disse aksjonene vil kunne påvirke flyvninger fra selskaper som Norwegian og SAS.

Les mer om reise i ABC Nyheter

Les flere nyheter

Personvernpolicy