Vi drar på utenlandsferier som aldri før

En ny undersøkelse viser at 2012 blir et kronår for reising. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
En ny undersøkelse viser at 2012 blir et kronår for reising. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.

Fire av fem nordmenn planlegger en feriereise til utlandet i løpet av de kommende tolv månedene. Like mange har vært på en eller flere utenlandsferier det siste året.

De aller fleste regner med å bruke like mye eller mer penger enn i fjor på ferie kommende år, mens en av fire vil bruke mer penger på ferie i år enn i fjor. De som er over 55 år, bruker mer penger på ferie enn de yngre.

Tallene kommer fram i en undersøkelse Respons Analyse har gjort for Star Tour.

– Kronår

– Undersøkelsen viser at 2012 blir et kronår for reising. Vi vil reise mer og bruke mer, sier kommunikasjonsdirektør Lena Petersson i Star Tour.

Les også: Nordmenn reiser mer til utlandet

– Pakketurer går mot rekord. Aldri har flere reist på pakketur enn i 2012, sier Petersson, som opplyser at selskapet har økt sommersalget med 14 prosent siden i fjor. Beregninger viser at 1,2 millioner nordmenn kommer til å reise på en pakketur i 2012. En viktig trend er også at stadig flere reiser på flere ferieturer. Undersøkelsen viser at hver tredje nordmann var på tre eller flere utenlandsferier i fjor, en økning på hele 25 prosent.

Undersøkelsen viser at mange nordmenn har tenkt seg til Hellas i år, selv om Spania ligger på topp.

Vil til Syden

På spørsmål om hvor de planlegger å reise til sommeren i år, sier nesten halvparten at de vil til Spania eller Hellas. 26 prosent setter Spania på topp og 22 prosent velger Hellas.

Norden kommer som nummer tre blant reisemålene med 15 prosent og deretter følger Italia og Tyskland med 11 prosent hver.

Les også: De nye storbyreisene - langt borte

På et tilsvarende spørsmål om planer for vinterferien 2012/2013 er det fortsatt Spania som topper med 39 prosent mens 11 prosent vil til Thailand. Deretter følger Storbritannia, USA og Norden foran flere land med varmere klima.

Eldre reiser mest

De som er over 55 år reiser mer enn de under 35 år, familier med høy inntekt reiser mer enn de som har lavere inntekt og personer bosatt på Sør-Østlandet reiser mer enn folk i Nord-Norge.

– Det er de over 55 år som reiser mest. Nesten fire av ti sier de har vært tre reiser eller mer, sier Petersson, som mener reiselysten i første rekke skyldes klima, god økonomi og at nordmenn ser lyst på framtiden.

Les flere reisesaker her

Personvernpolicy