Designhoteller

Disse hotellene er våre favoritter i sommer

ITALIENSK DESIGN: Armani Hotel Dubai ligger i verdens høyeste bygning Burj Khalifa. Her har kleskongen fått lov til å utfolde seg. Foto: Armani Hotel Dubai
ITALIENSK DESIGN: Armani Hotel Dubai ligger i verdens høyeste bygning Burj Khalifa. Her har kleskongen fått lov til å utfolde seg. Foto: Armani Hotel Dubai

Ti hoteller med det lille ekstra.

Det finnes mange spektakulære hotell rundt om i verden.

Propeller Island City Lodge i Berlin er definitivt noe for seg selv.

Her er hvert enkelt rom et kunstverk i seg selv.

Det trendy hotellet New York i Rotterdam er et annet spenstig overnattingssted. Disse hotellene har likevel ikke kommet med på vår liste.

1. Armani Hotell i Dubai

Et hotell som imponerer stort er Armani Hotel Dubai som ligger i verdens høyeste bygning Burj Khalifa.

Her fører Giorgio Armani oss litt nærmere designhimmelen. Det er bokstavelig talt toppen av luksus. 828 meter i stål, betong, aluminium og glass.

Et gigantisk fallossymbol midt i Dubai hvor kleskongen altså har fått lov til å utfolde seg.

ENORMT: Armani Hotel Dubai opptar kun en liten del av den enorme skyskraperen, men har likevel hele 160 rom til disposisjon. I tillegg til hele åtte restauranter, utsalgssteder og spa.ENORMT: Armani Hotel Dubai opptar kun en liten del av den enorme skyskraperen, men har likevel hele 160 rom til disposisjon. I tillegg til hele åtte restauranter, utsalgssteder og spa. Foto: Armani Hotel Dubai

SKREDDERSYDD: Giorgio Armanis klær er gjerne omtalt som rene og skredderaktige i uttrykket. Interiøret på hotellet bygger på samme filosofi. SKREDDERSYDD: Giorgio Armanis klær er gjerne omtalt som rene og skredderaktige i uttrykket. Interiøret på hotellet bygger på samme filosofi. Foto: Armani Hotel Dubai

ITALIENSK DESIGN: Armani Hotel Dubai ligger i verdens høyeste bygning Burj Khalifa. Her har kleskongen fått lov til å utfolde seg. ITALIENSK DESIGN: Armani Hotel Dubai ligger i verdens høyeste bygning Burj Khalifa. Her har kleskongen fått lov til å utfolde seg. Foto: Armani Hotel Dubai

Giorgio Armanis klær er gjerne omtalt som rene og skredderaktige i uttrykket.

Interiøret på hotellet bygger på samme filosofi.

2. Quality Spa & Resort på Norefjell

Du må ikke til utlandet for å legge deg inn på hotell med et gjennomført interiørkonsept.

På Quality Spa & Resort Norefjell kan du bokstavelig talt bade deg i nyskapende interiørdetaljer.

Hotellet fikk førsteplassen i kategorien Norges best interiør i fjor. En utdeling som foregikk i regi av Designers Saturday.

PRISGITT: Hotell på Norefjell med et gjennomtenkt interiørkonsept. Prisen for Norges beste interiør 2011 gikk for øvrig til hotellet. PRISGITT: Hotell på Norefjell med et gjennomtenkt interiørkonsept. Prisen for Norges beste interiør 2011 gikk for øvrig til hotellet. Foto: Quality Spa og Resort Norefjell

LUN HULE: Badet på Quality Spa & Resort Norefjell skal gi assosiasjoner til fjell og fjellvann, ifølge interiørarkitekt Vigdis Bergh. Badekaret er svart og på gulvet ligger grå bruddsten. LUN HULE: Badet på Quality Spa & Resort Norefjell skal gi assosiasjoner til fjell og fjellvann, ifølge interiørarkitekt Vigdis Bergh. Badekaret er svart og på gulvet ligger grå bruddsten. Foto: Quality Spa og Resort Norefjell

«Et hotell uten hotellpreg. Internasjonalt, men samtidig både skandinavisk og med lokalt særpreg», het det i begrunnelsen.

Juryen mente de mange elementene og variasjonene som er blitt benyttet er utført med stor dyktighet innenfor en helhetlig ramme.

3. Hotell Lone i Kroatia

Hotell Lone minner mest av alt om et strandet luksuscruiseskip, men i interiøret har de unngått de fleste skjær i sjøen, mener interiørarkitekt Bernt A. Pedersen i Opplevelsesdesign.

Lone ligger i turistområdet Monte Mulini, en slags grønn oase i den kroatiske kystbyen Rovinj. Det er for øvrig det første hotellet i Kroatia som har blitt medlem av Designhotels.com.

– Hotellets fasade har formen til pipen på båten. Formspråket kan også gi visse assosiasjoner til Guggenheim museet i New York, til tross for at formen skråner innover i stedet for utover, som på Guggenheim, sier Pedersen til Bonytt.no

CRUISE FOR LANDKRABBER: Hotell Lone i Kroatia er et nyskapende designhotell. Arkitekturen minner om bygninger du har sett tidligere, og har tydelige skipsreferanser.CRUISE FOR LANDKRABBER: Hotell Lone i Kroatia er et nyskapende designhotell. Arkitekturen minner om bygninger du har sett tidligere, og har tydelige skipsreferanser. Foto: Designhotels.com

CRUISE CONTROL: Den luftige loungen gir deg en kjølig mottagelse på hete dager. ¿ De mørke, koksgrå veggene i interiøret skaper kontraster mot det hvite; De små fargeplettene er effektfulle, og virker som smakfulle drops i interiøret, sier interiørarkitekt Bernt A. Pedersen.CRUISE CONTROL: Den luftige loungen gir deg en kjølig mottagelse på hete dager. ¿ De mørke, koksgrå veggene i interiøret skaper kontraster mot det hvite; De små fargeplettene er effektfulle, og virker som smakfulle drops i interiøret, sier interiørarkitekt Bernt A. Pedersen. Foto: Designhotels.com

FUNKSJONELT: Skipsdekkutformingen gir alle rommene store vindusflater og langstrakte verandaer. Å gi gjestene en maritim naturopplevelse, har vært viktig for arkitekteneFUNKSJONELT: Skipsdekkutformingen gir alle rommene store vindusflater og langstrakte verandaer. Å gi gjestene en maritim naturopplevelse, har vært viktig for arkitektene. Foto: Designhotels.com

«Less is more» ser ut til å være et stikkord for interiøret. Det er brukt få, men enkle farger og materialer. Eik er et gjennomgangstema, som myker opp mot alt det hvite, fortsetter Pedersen.

4. Hotell Q i Berlin

Berlin er en designbevisst by. Hotell Q i Berlin føyer seg inn i rekken av trendy overnattingssteder.

Her ønsker man å tilby futuristiske former med enkel eleganse. Hotellet ligger i Kurfürstendamm, populært kalt Ku'damm, en 3,5 kilometer lang gate i bydelen Charlottenburg, sentralt i Berlin.

Det ble utviklet av eier Wolfgang Loock, som sammen med det verdensomspennende arkitektkontoret Graft, har ønsket å gi en smak av fremtiden.

Hotellet skal nemlig ha evnen til å forføre og eksperimentere med gamle vaner og inspirere nye ritualer, ifølge arkitektkontoret. Badet er i alle fall noe utenom det vanlige.

OVERNATTING: Hotell Q i Berlin har 77 rom og føyer seg inn i rekken av trendy overnattingssteder i Berlin. OVERNATTING: Hotell Q i Berlin har 77 rom og føyer seg inn i rekken av trendy overnattingssteder i Berlin. Foto: Designhotels.com

SOVEROM: Et av de sentrale elementene på rommene er badekaret. Disse har blitt integrert i rommet. Rammene til sengene brytes rundt karet. SOVEROM: Et av de sentrale elementene på rommene er badekaret. Disse har blitt integrert i rommet. Rammene til sengene brytes rundt karet. Foto: Designhotels.com

HELT SPA: Hotellets underjordiske spa har et japansk vaskerom, finsk sauna, tyrkisk bad og et oppvarmet sandrom-lounge.HELT SPA: Hotellets underjordiske spa har et japansk vaskerom, finsk sauna, tyrkisk bad og et oppvarmet sandrom-lounge. Foto: Designhotels.com

5. Treehotel i Harads i Sverige

Konsepthotellet i Harads utenfor Luleå i Nord-Sverige har fått mye oppmerksomhet for sine mildt sagt luftige rom.

Her har svenskene bygd designhotell i tretoppene.

Inspirasjonen kommer fra dokumentarfilmen «Trädälskaren» av Jonas Selberg Augustsen.

Det er historien om tre menn fra det urbane miljøet som kommer tilbake til sine røtter ved å bygge en trehytte sammen. Filmen ble skutt nettopp i Harads og ble vist på svensk tv og på kino.

Et hotell nærmere naturen er det vanskelig å finne. Og prosjektet har fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Mediedekningen har vært bred: Financial Times, CNN, BBC World mfl. har alle skrevet om rommene.

THE CABINE: Av arkitektene Cyrén & Cyrén. The Cabine minner litt om en ukonvensjonell kapsel eller hytte. THE CABINE: Av arkitektene Cyrén & Cyrén. The Cabine minner litt om en ukonvensjonell kapsel eller hytte. Foto: Treehotel

OPPMERKSOMHET: Prosjektet har fått stor internasjonal oppmerksomhet: Financial Times, CNN, BBC World mfl. har alle skrevet om hotellet.OPPMERKSOMHET: Prosjektet har fått stor internasjonal oppmerksomhet: Financial Times, CNN, BBC World mfl. har alle skrevet om hotellet. Foto: Treehotel

6. Scandic Vulkan i Oslo

Selvsagt må vi ha med et hotell fra Norge. I den nye bydelen Vulkan, mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka i Oslo, ligger det nyåpnede Vulkan hotell.

Det er plassert midt i episenteret for kreativ utfoldelse i Oslo med naboer som Westerdals School of Communication, Einar Granum Kunstfagskole og Arkitektur- og designhøyskolen. Og et slikt nabolag fortjener kanskje et nyskapende hotell? Det er iallfall den kreative klassen hotellet ønsker å selge seg inn til.

VARIERT MENY: En slags rustikk industrichic med nostalgiske elementer serveres ved små intimbord og langbord i matsalen. Lamper fra Muuto. Nettingsstolene Side Chair er designet av Herry Bertoia for Knoll. Den klassiske pinnestolen heter Lilla Åland og er fra Stolab. Sofaen Tono kommer fra Infurn. VARIERT MENY: En slags rustikk industrichic med nostalgiske elementer serveres ved små intimbord og langbord i matsalen. Lamper fra Muuto. Nettingsstolene Side Chair er designet av Herry Bertoia for Knoll. Den klassiske pinnestolen heter Lilla Åland og er fra Stolab. Sofaen Tono kommer fra Infurn. Foto: Scandic

BEMERKELSESVERDIG: Rom 201 er Norges første merkevare-hotellrom. Her har Diesel stenket velværet med egne livsstilsprodukter, deriblant Diesel-stoler, Diesel-bord og Diesel-lamper. BEMERKELSESVERDIG: Rom 201 er Norges første merkevare-hotellrom. Her har Diesel stenket velværet med egne livsstilsprodukter, deriblant Diesel-stoler, Diesel-bord og Diesel-lamper. Foto: Scandic

7. Hotell Hüttenpalast i Berlin

Sov i campingvogn og hytte på hotell.

Du tror det ikke før du får se det.

Få hotellkonsepter kan konkurrere mot originaliteten til Hüttenpalast som ligger i Neukölln i Berlin. Her sover altså gjestene i campingvogner og hytter, inne i hotellbygningen.

ORIGINALT: I Hüttenpalast i Neukölln i Berlin sover gjestene i campingvogner og hytter. Enkeltrom: 40 euro per natt. Dobbeltrom: 60 euro per natt. En liten frokost er inkludert. For vanlige hotellrom starter prisen på 60 euro per natt. (www.janbrockhaus.de) ORIGINALT: I Hüttenpalast i Neukölln i Berlin sover gjestene i campingvogner og hytter. Enkeltrom: 40 euro per natt. Dobbeltrom: 60 euro per natt. En liten frokost er inkludert. For vanlige hotellrom starter prisen på 60 euro per natt. (www.janbrockhaus.de) Foto: Jan Brockhaus

SOSIALT: Hver hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan ta en prat med sine nærmeste naboer.SOSIALT: Hver hytte er individuelt designet og har litt plass foran, slik at gjestene kan ta en prat med sine nærmeste naboer. Foto: Jan Brockhaus

8. Victoria Tower i Stockholm

Med sine 118 meter er Victoria Tower Nordens høyeste hotell, og kan vise seg å bli en arkitektonisk schlager.

Alle storbyer med respekt for seg selv bør vel kanskje ha noen landemerker å vise til? Stockholm har allerede Globen og Kaknästornet. Nå har de i tillegg fått Victoria Tower.

Hotellet åpnet 15. september i fjor og ligger i Arne Beurlings Torg 3 i Kista som har blitt forvandlet til et nytt kunnskapssenter for forskere, bedrifter og studenter, cirka 25 minutter unna Arlanda flyplass.

For Norges del kan vi glede oss over at det er en nordmann som står som byggherre, nemlig Arthur Buchardt.

- Fasaden er inspirert av paljetter og hele hotellet er kledd med triangelformede glassruter, forteller arkitekt Gert Wingårdh i Wingårdh Arkitektkontor til Bonytt.no

PALJETTHOTELLET: Stockholms nye landemerke Victoria Tower er inspirert av paljetter. Det må være som musikk i ørene for en melodifestivalnasjon.PALJETTHOTELLET: Stockholms nye landemerke Victoria Tower er inspirert av paljetter. Det må være som musikk i ørene for en melodifestivalnasjon. Foto: Scandic

9. Kruisherenhotel i Nederland

Trolig reiser du ikke så ofte til Maastricht i Nederland, men Kruisherenhotel er kanskje verdt et besøk i seg selv?

Bygningen er et gotisk kloster-kirke ombygd til et hotell. Et spektakulært samspill mellom klassisk arkitektur og moderne design.

For når du kler opp et kloster fra det 15. århundre i moderne drakt, blir det spektakulært.

SAMSPILL: Bygningen er et gotisk kloster ombygd til et hotell beliggende i Maastricht i Nederland. Her ser du et spektakulært samspill mellom klassisk arkitektur og moderne design. SAMSPILL: Bygningen er et gotisk kloster ombygd til et hotell beliggende i Maastricht i Nederland. Her ser du et spektakulært samspill mellom klassisk arkitektur og moderne design. Foto: Designhotels.com

DISKRET LUKSUS. Spisesalen er et imponerende skue. Her er det åpent hver dag for lunsjer og middager.DISKRET LUKSUS. Spisesalen er et imponerende skue. Her er det åpent hver dag for lunsjer og middager. Foto: Designhotels.com

10. The Town Hall Hotel & Apartments i London

Det er mange grunner til å besøke London, de fleste kjenner vi godt til fra før.

Nytt av året er at reisemagasinet Condé Nast Traveller utpeker byen til en av de mest trendy destinasjonen. Og det er Sommer-OL som har bidratt til å gi London ny aktualitet.

Kanskje skal noen av OL-gjestene legge seg inn på The Town Hall Hotel & Apartments

Det verneverdige rådhuset i Øst-London har blitt pakket inn i et perforert aluminiumsslør, og bak veggene skjuler det seg nå et hotell i særklasse.

STILFULLT MØTE: Det er det franske arkitektkontoret Rare Architecture som har sveiset sammen stilartene og aluminiumsmønsteret i The Town Hall Hotel & Apartments i London. STILFULLT MØTE: Det er det franske arkitektkontoret Rare Architecture som har sveiset sammen stilartene og aluminiumsmønsteret i The Town Hall Hotel & Apartments i London. Foto: Edmund Sumner (Design Hotels)

HVIT HIMMEL: Moderne himmelseng i klassiske rammer blir vakkert når det utføres slik som her. Eldre ornamenter i taket minner deg om at du overnatter på et bevaringsverdig hotell. HVIT HIMMEL: Moderne himmelseng i klassiske rammer blir vakkert når det utføres slik som her. Eldre ornamenter i taket minner deg om at du overnatter på et bevaringsverdig hotell. Foto: Ed Reeve (Design Hotels)

Når ute blir inne. Rådhusets originale yttervegger er blitt til innervegger i hotellets bar. De lyskroneaktige lampene over bardisken skaper en glamorøs og moderne stemning, en fin effekt mot alt det gamle.NÅR UTE BLIR INNE: Rådhusets originale yttervegger er blitt til innervegger i hotellets bar. De lyskroneaktige lampene over bardisken skaper en glamorøs og moderne stemning, en fin effekt mot alt det gamle. Foto: Ed Reeve (Design Hotels)

Les også:

Her ligger landets dyreste hytter

Kjøp billige møbler: Gjør et kupp på BonyttBazar

Huset fra 1930-årene ble totalforvandlet

Bo smart på 40 kvadrat

Les flere saker fra samme kategori her


Les flere nyheter her

Saken er opprinnelig skrevet for Bonytt og publisert på klikk.no.

Personvernpolicy