Malt, salt og sjø i Skottland

Malt, salt og sjø i Skottland
Malt, salt og sjø i Skottland
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kombiner sommerferien med et opplevelsesrikt seiltokt langs den skotske kysten. Seil din egen båt eller lei på stedet og bli med på The Malts Cruise.

Artikkelen fortsetter under annonsen

World Cruising arrangerer hver sommer The Malts Cruise langs den skotske kysten.

I år starter seilasen 8. juli med en parade rundt Oban Bay, før man fortsetter til innsjøene og øyene langs Skottlands vestkyst. Cruiset avsluttes 19. juli i Tobermory på Isle of Mull, skriver seilas.no.

Les også: Flott familiebåt for under 300.000

Opplevelser i kø

Du kan følge din egen seilingsrute fra dag til dag, men møter så resten av flåten hver kveld/ettermiddag på nye, spennende steder som Tobermory, Rom, Loch Harport og Plockton.

Malts Cruise er tilrettelagt både for dem som ønsker å seile sammen med andre hele veien, og for dem som vil seile alene. Blant de sosiale aktivitetene i land er strandleker, grillfester med lokale spesialiteter, middager, Ceilidh-dans, en ørnesafari, omvisning på et slott og en sjanse til å møte lokalbefolkningen, dyrelivet og kulturen i regionen.

Velger du å seile den nordlige ruten langs den robuste og romantiske Isle of Skye, kommer du også innom de små øyene, Loch Scavaig, Loch Gairloch, Kyle Rhea, Loch Nevis, Mallaig og i Inverie. Sørg også for å få med deg Storbritannias mest avsidesliggende pub!

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også : Nordisk Magellano ferdigtegnet

Introduksjon til Whisky-verdenen

The Malts Cruise er mer enn en vanlig sightseeingtur med seilbåter. Det er like mye en mulighet til å oppdage sammenhengen mellom naturlandskapet og regionens mest berømte eksport - nemlig maltwhisky.

Toktet inkluderer besøk til Oban, til Tobermory og Talisker Distilleries, hvor man får se hvordan whisky blir laget, og å prøve en dram eller to.

En «følgebåt» vil dessuten delta i toktet og tilby prøvesmaking av god maltwhisky i vill og vakker natur underveis i havnene.

Les også:

Cubanske seilere inviterer til jubileum

Engasjert debatt om Nordmenn i Sverige

Seilbåtsalget skyter fart

Les flere reisesaker her


Les flere nyheter her