Turist døde av elektrisk støt i Thailand

En russisk mann omkom da han fikk strøm i seg ved svømmebassenget på hotellet i Phuket.

Den 45 år gamle russeren skal ha fått elektrisk støt da han tok tak i metallrekkverket over en bro som gikk over svømmebassenget på hotellet i Phuket, ifølge Phuket Gazette.

Broen skal ha blitt strømførende på grunn av elkabler fra belysningen rundt bassenget som var kommet i kontakt med den.

Ifølge Aftonbladet var mannens kone og to små døtre hjelpeløse vitner til dødsulykken.

Svenskdrevet hotell

Restaurantsjefen på hotellet prøvde å hjelpe ham, men ble selv rammet av elektrisk sjokk, og falt i bassenget. Han er nå ved bevissthet.

Det elektriske systemet på luksushotellet Dewon Karon Beach Resort, som åpnet i desember, blir nå inspisert av politiet. Hotellet drives av svenske Lars Ydmark.

- Dette er en dypt tragisk hendelse. Vi har nå krisehåndtering både med gjester og personale. Det er en svært høy standard på hotellet. Men det handler om en byggefeil. Så mye er klart. Hvor ansvaret havner til slutt får en juridisk utredning vise, sier Ydmark til Aftonbladet.

Flere ulykker

Dette er ikke første gang turister blir drept av støt i Thailand. Blant annet døde et svensk par i april i fjor i Ao Nang, da dusjen plutselig ble strømførende.

Ydmark sier til Aftonbladet at turister i Thailand bør tenke over at sikkerhetsnivået, både generelt og når det gjelder el-sikkerhet, er lavere i Thailand.

Les flere nyheter


Vis større kart