Norge har ikke de vakreste kvinnene likevel

LILLE SPEIL PÅ VEGGEN DER: Av og til konkurrerer noen av klodens vakreste kvinner mot hverandre i missekonkurranser, som her fra Miss Earth like før jul. Nå har reisenettstedet Travelers Digest laget sin egen kåring over hvilke land de mener har de vakreste damene. Foto: AP
LILLE SPEIL PÅ VEGGEN DER: Av og til konkurrerer noen av klodens vakreste kvinner mot hverandre i missekonkurranser, som her fra Miss Earth like før jul. Nå har reisenettstedet Travelers Digest laget sin egen kåring over hvilke land de mener har de vakreste damene. Foto: AP

Sjekk ut topp ti-listen over hvor du bør dra hvis utseendet på kvinnene er viktig for valg av destinasjon.

I det som må beskrives som en relativt uhøytidelig kåring fra nettsiden Travelers Digest, må norske kvinner finne seg i å bli utelatt. Så kan man jo spekulere i hvorfor, men faktum er at Skandinavia likevel er godt representert.

Nederst på listen finner vi i alle fall Canada, som får skryt for å bestå av en rik variasjon mennesker fra hele verden. Denne miksen har ifølge Travelers Digest slått svært heldig ut på kvinnesiden.

Blondt hår er bra

På niendeplass ligger Nederland med sine langbeinte og blonde kvinner som det største plusset, ifølge kåringen.

Blondt hår, blå øyne og godt humør fører våre danske venner inn på en hederlig åttendeplass.

Les også: En plaza for alle i Madrid

Så går turen til Sør-Amerika og Colombia. Det vises til at selv om det er nabolandet Venezuela som ofte stikker av med diverse misse-titler, så mener Travelers Digest at colombianske kvinner er mer sexy.

På sjetteplass går turen over Stillehavet, nærmere bestemt til Sør-Korea. I begrunnelsen heter det at det formelig renner over av vakre kvinner i landets pop- og moteindustri. Den geografiinteresserte vil også legge merke til at Sør-Korea er eneste asiatiske land på lista.

Skjønne Øst-Europa

Femteplassen går til ferielandet Bulgaria, som Travelers Digest beskriver som en skjult skatt på mange nivåer. Når det gjelder kvinnene fremheves deres bleke hud, som visstnok skaper en slående kontrast til det mørke håret og de blå eller grønne øynene deres.

Les også: Her er Europas beste shoppingbyer

Russland sniker seg inn foran sin gamle sattelittstat Bulgaria, og havner på en finfin fjerdeplass. Med tanke på at landet strekker seg over store deler av Europa og Asia, skulle det nesten bare mangle av det ikke er en del vakre kvinner der også. Sibir trekkes frem som spesielt spennende med kvinner som mikser russiske og asiatiske aner.

På tredjeplass finner vi Ukraina. Hovedstaden Kiev har tidligere blitt kåret til den byen i verden med flest vakre kvinner av nettopp Travelers Digest.

Les også: Fra terrorisme til turisme

«Vackra bror»

Argentina kaprer andreplassen, og spesielt hovedstaden Buenos Aires fremheves som en kilde av vakre damer med europeiske aner.

Helt på topp finner vi altså Sverige. Travelers Digest begrunner vinnervalget med at Stockholms høyreiste, blonde og blåøyde kvinner i tillegg er vennlige og godt utdannet. Norge blir dermed slått grundig av vår gamle unionskamerat. Nordmenn får trøste seg med at verdens vakreste damer befinner seg en kort kjøretur over grensa.

Les også:

Tripadvisor får ikke kalle seg «ærlig»

Madeira - du ble min øyesten

Syden snart utsolgt til vinterferien

Les mer om reise

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden