Gran Canaria:

Røykeforbud på stranden likevel?

SPANIA FØLGER FRANKRIKE: Et forbud mot røyking på strendene sør på Gran Canaria kan bli et faktum om ikke lenge. I fjor innførte flere strender langs middelhavskysten i Frankrike tilsvarende lover, som her på en strand utenfor Marseille. Foto: Jacques Brinon (AP Photo)
SPANIA FØLGER FRANKRIKE: Et forbud mot røyking på strendene sør på Gran Canaria kan bli et faktum om ikke lenge. I fjor innførte flere strender langs middelhavskysten i Frankrike tilsvarende lover, som her på en strand utenfor Marseille. Foto: Jacques Brinon (AP Photo)

Det går mot ny helomvending om det kontroversielle røykeforbudforslaget på Gran Canaria.

Forslaget om å forby røyking på populære turiststrender i Mogán kommune sør på Gran Canaria ble møtt av en storm med klager da det ble introdusert i slutten av januar.

Forbudet skulle gjelde en rekke populære turiststrender mellom «norskebyen» Arguineguín og ferieperlen Puerto de Mogán, skriver CanariaJournalen.

Les også: Gran Canaria-by innfører røykeforbud på stranden

Helomvending - igjen

Protestene ble hørt, og allerede i begynnelsen av februar bøyde kommunen av for kritikken og ordføreren i Mogán, Francisco Gonzalez, forkynte at kommunen ville søke andre løsninger, som å innføre spesielle røykesoner.

Men nå ser det likevel ut til å gå mot et røykeforbud på de populære strendene.

Les også: Trekker røykeforbud etter protester

Årsaken er at kun én klage har kommet inn etter en måneds offentlig visning av kommunes nye vedtekter om bruk og utnyttelse av kysten, der paragraf 13 viser til forbud mot røyking på strendene.

Vil beholde de opprinnelige vedtektene

Ifølge Canarias7.es sier nå bådeen og turistråd Tomás Lorenzo at de seriøst vurderer å beholde så godt som hele den opprinnelige teksten i vedtektene. Det eneste som fjernes, er et forbud mot nattbading.

Les også: Forbyr røyking i naturen

Dersom forslaget går i gjennom betyr det totalforbud mot røyking på strendene i området. Loven vil i så fall gjelde på følgende strender: Playa de Mogan, Playa de Taurito, Playa de Tauro, Playa de Cura, Playa Balito, Playa Verga, Playa Amadores og strendene i Arguineguin og Puerto Rico.

Får støtte fra turistnæringen

Turistråd Lorenzo viser til at representanter for turistnæringen i Mogán stiller seg positive til et forbud, samtidig som meningsmålinger viser at mer enn 65 prosent av befolkningen er enige i et slikt forbud.

Andre kommuner på Gran Canaria er avventende til å innføre et tilsvarende forbud, men vil etter hvert også kunne vurdere å innføre røykeforbud på strendene etter å ha sett hvordan det går i Mogán.

Les også: Derfor er tobakk farligere for kvinner

Hva synes du om innføringen av røykeforbud på stranden? Diskutér i debattfeltet under.

Les flere reisesaker her

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden