Slutt på moroa

Artikkelen fortsetter under annonsen

De elleville karnevalsfeiringene i New Orleans er over. Nå har fasten begynt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Karneval

Karnevalet er ulike fester av europeisk opprinnelse, som regel i perioden fra jul eller helligtrekongers dag til askeonsdag, da fastetiden begynner. I katolske land brukes ordet særlig om festen i den siste uken før fasten. Denne festen ytrer seg ofte som en løssluppen folkefest med svære opptog og dans i gatene.

Karneval står religionshistorisk i forbindelse med de romerske saturnalier og senere tiders fastelavnsfest. I Nord-Europa er karneval blitt betegnelse for maskeball, ofte uten noen bevissthet om sammenheng med at en fastetid er forestående.

Kilde: SNL.no

NEW ORLEANS, USA: Kostymer og fargerike smykker må vike for asken når den tradisjonelle Mardi Gras-feiringen i New Orleans nå er over, melder AP.

Se video fra feiringen her

Hestepoliti ryddet vei på Bourbon Street natt til onsdag, og erklærte slutt på karnevalet for I år.

De feirende begynte forberedelsen til fastetiden før påske. Hundrevis av mennesker strømmet til det franske kvartalet da solen gikk ned tirsdag, for å fortsette feiringen som begynte tidligere i byens Garden District, der opptogene er mer familievennlige.

Les også: Den ekte blåmandagen

Det fløt av drikke kort tid etter daggry, og folk i ville kostymer, eller med særdeles få klær, trakk ut på gatene i det franske kvarteret.

Politiet etterforsket tirsdag en knivstikkingsepisode. Et annet offer ble skutt i beinet og ble innbrakt, opplyser lokalt politi overfor AP.

Jorda rundt har folk tatt på seg festlige kostymer og festet dagen lang. I Rio de Janeiro slo anslagsvis 850.000 turister følge med lokalbefolkningens fem dager lange feiring. I Portugal trosset folk myndighetenes pålegg om å fortsette arbeidet.

Les også: Ristet løs i Rio

Feiringen slo rot i den amerikanske delstaten Louisiana i 1682 da den oppdagelsesreisende LaSalle og hans følgesvenner slo seg til for å feire i Bayou Mardi Gras sør for New Orleans.

Les mer reisestoff