Meny

Ulovlig elfenbenshandel fortsetter

Afrikanske elefanter blir fremdeles offer for utstrakt handel med elfenbensprodukter. Turister er blant kjøperne. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com.
Granskere fant mer enn 8000 elfenbensgjenstander som var lagt åpent ut for salg i Egypt.
Elfenbensprodukter selges åpenlyst på turistmarkeder av handelsmenn som tilsynelatende opererer uten frykt for straff.


Det viser en fersk studie fra miljøvernorganisasjonen Traffic, ifølge IPS.

Selv om mengden elfenben fra elefanter på egyptiske turistmarkeder har blitt redusert det siste tiåret er landet fremdeles et sentrum for den globale handelen med elfenben, heter det i rapporten.

- Smugler støttenner

Etterforskere har gransket to av landets største turistområder og fant elfenbenshåndverkere og salgsmenn som opererte med liten risiko for pågripelse. «Egypt er et av de største ulovlige markedene for elefantelfenben i Afrika», heter det i studien.

Les også: Tanzania vil selge elfenben

«Støttenner smugles inn, hovedsaklig via Sudan, og selges til verksteder i Kairo der de åpenlyst bearbeides og legges frem for salg».

Forbudt

Handelen med elfenben ble forbudt i 1990. I Egypt er det ulovlig å importere, eksportere samt å besitte elfenbensprodukter. Det er ikke dokumentert beslag av elfenben fra utsalgssteder siden 2003.

To granskere fra Traffic ga seg ut for å være turister, og telte mer enn 8000 elfenbensgjenstander som var lagt åpent ut for salg i Kairos basarer, i suvenirbutikkene til hoteller og andre steder som selger suvenirer til turister.

Ytterligere 1000 elfenbensgjenstander ble påvist i turistbyen Luxor sør i Egypt.

Les mer om reise

Reise
Populært