Meny

Slik burde du virkelig se film

MIDDAGEN ER SERVERT: Glem dispenserbrus og slikkerier. På kinopub i USA kan publikum spise middag under filmen. Foto: Øystein Eian.
Synes du god mat og drikke hever filmopplevelsen? På disse kinoene i USA kan du nyte et smakfullt måltid og en skummende halvliter mens helten jager skurken på lerretet.
Kinopuber i USA

Hollywood Blvd Cinema Bar and Eatery

Woodridge i Illinois

Naperville i Illinois

Stage Two Cinema Pub

Amesbury i Massachusetts

Chunky's Cinema Pub

Haverhill i Massachusetts

Pelham i New Hampshire

Nashua i New Hampshire

Cinnebar

Asheville i Nord-Carolina

Charleston i Sør-Carolina

Denver i Colorado

Salem i Oregon

Seattle i Washington

Route One Cinema Pub

North Attleboro i Massachusetts

Boscos Cinema Pub

Merrimac i Massachusetts

Falmouth Cinema Pub

Teaticket i Massachusetts

Smitty's Cinema & Pub

Sanford i Maine

Biddeford i Maine

Tilton i New Hampshire

Brewvies Cinema Pub

Salt Lake City i Utah

Valley Cinema-Pub

Beaverton i Oregon

St. Johns Twin Cinemas And Pub

Portland i Oregon

Joy Cinema & Pub

Portland i Oregon

Kilde: Yellowpages.com

HAVERHILL I MASSACHUSETTS (ABC Nyheter) : Lyset er dempet og den femte filmtraileren på rad ruller over duken på Chunky's kinopub i småbyen Haverhill, cirka 50 kilometer nord for Boston.

Kjæresteparet Samantha Smith (19) Jimmy Curtis (20) har nettopp fått servert hver sin «Godzilla»-burger. De sitter overfor hverandre i hver sin roterbare skinnstol, men dette er ikke vanlige skinnstoler. Samantha, Jimmy og de 40 andre nyenglenderne som har tatt turen til kinopuben denne lørdagskvelden, hviler bakendene på komfortable bilseter. For sikkerhets skyld er det snakk om seter fra et utall Lincoln-limosiner.

Tjener på maten

– Det er «awesome», melder Jimmy mens han tar et jafs av burgeren. Hans bedre halvdel sier seg hjertens enig.

– Et fint miljø å henge i. Du får god mat og god underholdning i ett, oppsummerer Samantha.

Paret har betalt fem dollar hver, i underkant av 30 kroner, for kinobillettene. Hovedrettene spenner fra 60 til drøyt 100 kroner. Hva med «Tom Hanks-burger», «American Gangster-biff» eller «Al Capone`s Ravioli»? 

– Vi tjener mesteparten av pengene våre på maten og drikken, innrømmer David Cloutoier (30), som er daglig leder på Chunky's i Haverhill.

Les også: Vil begrave passasjerfly i ørkenen

Bestillingsboks

Som serveringssteder flest har kinopuben alle rettigheter. Dersom publikummerne ønsker en påtår i martiniglasset eller en ny runde med brygg, trenger de ikke å forlate bilsetet. Alle kinogjengerne får utdelt en lysende boks ved ankomst. Et forsiktig trykk på knappen gir fortgang på kjøkkenet.

– Vi har ikke folk her så lenge, bare så lenge filmen varer. Politikerne har derfor ingen problemer med at vi serverer alkohol, forteller David Cloutoier til ABC Nyheter.

– Ja, vi har hatt slåsskamper og folk som kommer inn fulle. Men når folk ikke klarer å oppføre seg, ringer vi bare politiet, sier han med et skuldertrekk.

Les også: Bilreklamene hele USA ser under Superbowl

Fra øst til vest

Cloutoier forklarer at det finnes mange kinopuber rundt om i landet med forskjellige eiere og stil. Konseptet ser ut til å ha fått godt fotfeste i New England-regionen. Bare i delstaten Massachusetts er det minst fem kinopuber.

4000 kilometer lenger vest, i Salt Lake City i delstaten Utah, fant ABC Nyheter en annen kinopub. Her koster kinobillettene et par dollar mer enn i Haverhill.

Felles for både Chunky`s og Brewvies er at det vises kun en håndfull filmer samtidig. Selvfølgelig er det snakk om de nyeste filmene fra Hollywood.

– Regn med sju-åtte dollar for billetten, ti dollar for en matbit og tre-fire dollar for en øl, sier John O`Neal, som er på Brewvies med en gjeng venner denne kvelden.

– En ålreit pris. Det er uansett dyrere å gå på kino i New York, sier han.

Les også:

USAs økonomi skyter fart

Tre thailandske favorittøyer

Les mer om reise

Les flere nyheter

Reise
Populært