Meny

Seks av ti vil til Norge

VELGER NORGE: Hvis europeiske skiturister må velge mellom Norge og Sverige, foretrekker seks av ti norske skianlegg. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Norge vinner kampen om skituristene. Hele seks av ti foretrekker Norge fremfor Sverige viser en ny undersøkelse.

Det er flynettstedet Skyscanner som har spurt 300 skientusiaster om hvilket land de helst vil legge sin skiferie til hvis de må velge mellom de to skandinaviske nabolandene.

Ifølge Svenska Dagbladet har 60 prosent av de spurte svart at de foretrekker Norge, mens 40 prosent vil til Sverige.

– Hemsedal beskrives som Skandinavias alper. Det henger sammen med at nærmere halvparten av Hemsedals besøkende er utenlandske turister, forklarer den skandinaviske sjefen hos Skyskanner, Linda Edstrand, til DN.se.

Les også: Det går som smurt

Det finnes likevel ingen garanti for at turistene som lengter etter ideelle skiforhold, velger å fly til Norge.

Skibygda Oppdal i Sør-Trøndelag, som har et av Norges største alpinanlegg, er et eksempel som viser at hvis du kommer fra Europa og skal dit, ligger nærmeste flyplass i Östersund på svenskesiden av grensen. Derfra venter en fem timer lang kjøretur med bil før du er fremme ved skianlegget.

– Uansett om man velger å legge skiferien til svenske eller norske fjell, eller om man rett og slett velger bort Skandinavia til fordel for Alpene, så er det fremdeles mulig å skaffe billige flybilletter for overkommelige priser. Spesielt om man unngår å reise under vinter- eller påskeferien, skriver Edstrand i en pressemelding i kjølvannet av offentliggjøringen av undersøkelsen.

Les også:

Filmet da han ble tatt av snøskred

Derfor skal du ikke lære barna å gå på ski

Stadig flere nordmenn går på ski

Les flere reisesaker her

Les flere nyheter her

Reise
Populært