Meny

Her blir det iskaldt fremover

MÅ KLE PÅ SEG: Det kan bli minusgrader på flere av de mest populære badestrendende i Spania fremover. Her ved La Malvarros i Valencia. Foto: EPA
Kuldebølgen rammer fra torsdag Spania for fullt, og kommende helg er det meldt minusgrader over store deler av Costa Blanca.

Iskald luft fra Europa rammer torsdag Nord-Spania før den brer seg videre sørover. Med lufta følger minusgrader på steder hvor kvikksølvet sjelden er så lavt, skriver Spaniaavisen.

Fredag og lørdag melder meteorologene minusgrader over store deler av Costa Blanca når solen går ned. Det har fått det spanske meteorologiske institutt (AEMET) til å gå ut med en advarsel til hele Valencia-regionen.

De mest pessimistiske meldingene sier at man skal få helt ned i minus fire grader i Benidorm. Det er lenge siden badebyen midt på Costa Blanca har opplevd så lave temperaturer.

Les også: Syden nesten utsolgt i vinterferien

Ellers vil man få minusgrader helt fra Torrevieja og opp til Denia. Aller kaldest blir det litt lenger inn i landet. I Alcoy meldes det om minus seks-sju grader natt til lørdag.

Kuldebølgen setter inn for alvor natt til fredag i denne regionen og avtar ikke før natt til mandag. Da få vi igjen temperaturer fra sju til ni grader om nettene. Kaldest blir det om nettene fredag og lørdag.

Dagtemperaturene kommer ikke til å falle stort under ti grader. Unntaket blir fredag. Da blir Alicante og Torrevieja varmest med sine åtte grader.

Les også:

Vil bygge nye turistområder på Gran Canaria

Feriesyke barn kan nektes flyreise

Ta en spansk en

Krisen fortsetter i Spania

Trekker røyekforbud etter protester

Les mer om reise

Les flere nyheter

Reise
Populært