Turister i Thailand advares mot terror

Turister i Bangkok bes om å utvise særlig forsiktighet når de ferdes i turistområder i den thailandske hovedstaden. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong/Scanpix.
Turister i Bangkok bes om å utvise særlig forsiktighet når de ferdes i turistområder i den thailandske hovedstaden. Foto: AP Photo/Apichart Weerawong/Scanpix.

Den amerikanske ambassaden i Bangkok advarer mot et mulig nært forestående angrep mot populære turistområder i byen. - Vi vurderer saken, sier norsk UD.

Turister i Bangkok bes om å utvise særlig forsiktighet når de ferdes i turistområder i den thailandske hovedstaden, advarer Den amerikanske ambassaden i Bangkok på sine nettsider fredag.

Turister oppfordres til å være spesielt aktsom i områder hvor det befinner seg mange turister eller dersom de observerer mistenkelige pakker eller gjenstander.

Ifølge AFP dreier det seg om to mistenkte muslimske terrorister som nylig har ankommet landet. Opplysningen stammer fra thailandske myndigheter.

– USA kontaktet oss i går kveld og fortalte oss om to terrorister i landet som planlegger terrorisme, uttaler den thailandske forsvarsministeren Yutthasak Sasiprapha til AFP.

– Vår etterretning jobber nå tett med amerikanerne og følger terroristenes bevegelser nøye. Jeg går ut i fra at vi kommer til å arrestere dem i kveld.

Fredag formiddag ble det kjent at én person var blitt pågrepet.

– En libaneser fra Hizbollah-bevegelsen er varetektsfengslet av thailandske myndigheter, og politiet etterforsker saken videre, sier visestatsminister Chalerm Yumburung.

Norsk UD kjenner til advarselen fra amerikanske myndigheter, men er sparsom med opplysninger.

– Vi vurderer saken og ser på informasjonen som amerikanerne har fått, sier pressevakt i UD til ABC Nyheter i 11-tiden fredag.

Noe senere ba Utenriksdepartementet nordmenn som befinner seg i Bangkok om å være forsiktige

– Vi oppfordrer alle nordmenn til å vise aktsomhet når de ferdes i Bangkok, på linje med oppfordringene fra amerikansk UD, sier kommunikasjonsrådgiver Frode O. Andersen i Utenriksdepartementet til NTB.

UD vil imidlertid ikke fraråde nordmenn å reise til den thailandske hovedstaden etter advarselen fra amerikanerne.

Det norske A-landslaget i fotball befinner seg for tiden i Bangkok, hvor de neste uke skal spille tre offisielle landskamper. Men terrorfaren var ikke et tema på den første treningssamlingen torsdag.

På nettsidene til Den norske ambassaden i Bangkok vurderes situasjonen foreløpig som normal. Siste sikkerhetsoppdatering er imidlertid fra 16. november i fjor.

Generelt heter det at nordmenn i Bangkok oppfordres til å utvise normal aktsomhet, holde seg unna eventuelle demonstrasjoner og større folkeansamlinger, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter.

De engelskspråklige avisene The Nation og Bangkok Post er kilder til informasjon. Det samme gjelder internasjonale medier som BBC , CNN og WSJ.

Les flere nyheter her


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden