Du får flere fridager

MER FAMILIELIV: 2012 gir flere fridager enn fjoråret, og dermed mer tid til familien for dem som ønsker det. Illustrasjonsfoto: Scanpix
MER FAMILIELIV: 2012 gir flere fridager enn fjoråret, og dermed mer tid til familien for dem som ønsker det. Illustrasjonsfoto: Scanpix

2012 gir langt flere fridager enn fjoråret. Og enda bedre blir det til neste år.

Helligdager

1. januar- Nyttårsdag

1. april- Palmesøndag

5. april- Skjærtorsdag

6. april- Langfredag

8. april- 1. påskedag

9. april- 2. påskedag

1. mai- Off. høytidsdag

17. mai- Grunnlovsdag

17. mai- Kr. Himmelfartsdag

27. mai- 1. pinsedag

28. mai- 2. pinsedag

25. desember- 1. juledag

26. desember- 2. juledag

Arbeidstakerne hadde maks uflaks med fridagene i fjor, blant annet fordi både julaften og nyttårsaften havnet på en lørdag. Dermed var det få ekstra fridager å hente. Men i år er du heldigere. I 2012 kan du nemlig oppnå hele 138 fridager, ifølge Aftenposten, som har utført regnestykket.

Les også: Gjør salgskupp i Stockholm

Mens julaften og nyttårsaften i fjor var på en lørdag, havner de to helligdagene på en mandag i år. 2012 er nemlig et skuddår. Dermed blir det få arbeidsdager mellom jul og nyttår, og mange vil benytte seg av muligheten til å avspasere de «inneklemte» dagene. De heldigste kan dermed nyte juleferie i hele ti dager.

Les også: Rabattene som gir billig ferie

2013 gir full uttelling

I Norge har vi totalt 13 røde dager (se liste til høyre), og mange av dem kommer i april og mai. Eneste minuset i år er at Grunnlovsdagen og Kristi Himmelfartsdag havner på samme dag.

Mens fjoråret kun ga syv bevegelige fridager, får vi åtte i 2012. Og det er bare å glede seg til 2013 – som gir full uttelling med ti bevegelige fridager. En bevegelig fridag er en helligdag som faller på ulik dato fra år til år, for eksempel feires pinsen 49 dager etter 1. påskedag.

Les også: Norgestur uten ferie

105 dager helgefri

Glem heller ikke at lørdag og søndager alene gir 105 fridager i 2012, for de som ikke jobber i turnus. Legger man til de fem vanlige ferieukene, samt åtte bevegelige fridager, gir 2012 hele 138 fridager. Vel å merke for deg som har fri alle helger og røde dager, samt tar ut hele ferien.

Fridagene går i sykluser på 5-6 år, så tallet på fridager vil gradvis reduseres igjen etter toppen i 2013.

Les også: Ferie med formål

Les også: Den bortgjemte byen

Få inspirasjon til reisemål hos ABC Nyheter

Les flere nyheter

http://www.abcnyheter.no/Livet/110521/ferie-med-formal

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden