SAS-fly traff fugl ved avgang på Værnes

Et SAS-fly med 168 personer om bord, som skulle fra Trondheim til Tenerife, måtte søndag formiddag lande på Gardermoen for kontroll etter å ha blitt truffet av en fugl.

Det var umiddelbart etter avgang fra Værnes i 9-tida at gråmåka traff flyet like ved nesehjulet. Flyet hadde så mye drivstoff at det var nødt til å fly flere runder mellom Trondheim og flyplassen på Værnes før det i 9.30-tida ble omdirigert til Gardermoen nord for Oslo. På grunn av kollisjonen måtte SAS-flyet fly med nesehjulet ute, skriver Adressa.

Flyet ble stående på Gardermoen til klokka 12.15 før det fikk fly sørover mot varmere strøk.

– Flyet er på vei til Tenerife med en total forsinkelse på cirka tre timer. De som skulle hjem igjen søndag kveld, får reist først mandag morgen klokka 8. Reisebyrået har ordnet hotell for dem som blir rammet, sier pressevakt Monica Hovland i SAS til NTB.

Les flere nyheter

Personvernpolicy