Tvang passasjerer til å betale for drivstoff

Flyselskapet hadde ikke nok penger til å fylle drivstoff og betale flyplassavgiftene. Dermed ble passasjerene tvunget til å hoste opp 180.000 kroner av egen lomme.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Farsen fant sted på et Boeing 757-fly fra det østerrikske flyselskapet Comtel Air. Flyet mellomlandet i Wien på vei fra India til England, men kom ikke lenger. Årsak: Flyselskapet hadde «gått tom for penger» og kunne ikke betale flyplassavgifter og drivstoff, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Passasjerene skal ha fått beskjed om at flygningen kun ville fortsette om de betalte 20 000 pund. Hvis ikke ville passasjerene og bagasjen deres bli fjernet.

Da passasjerene nektet, ble politiet tilkalt. Seks timer senere gikk enkelte passasjerer med på å gå i minibanken, skriver Dailymail.co.uk. Hele 31.000 dollar - 180.000 norske kroner - ble gitt til besetningen.

Les også: Nødlandet uten hjul

– Vi betalte 130 pund. Hvis du ikke hadde penger på deg, tvang de oss til å gå ut og ta ut penger, forteller passasjeren Rani Rindi til Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I går kveld ble reiseselskapets kontorer i Birmingham raskt fylt av sinte passasjerer som forlangte å få pengene tilbake, skriver Reuters. Flyselskapet sier de kommer til å etterforske saken, og lover å betale tilbake pengene.

Les også: – Jammet amerikansk militærfly

– Jeg har hørt hva som skjedde, og det skulle ikke ha skjedd. Jeg vil finne ut hvorfor det skjedde, og menneskene som måtte betale, skal få pengene tilbake, sier Bhunpinder Kandra i Comtel Air.

Les flere saker fra ABC Nyheters Reise-seksjon her

Les flere nyheter