Meny

Unike bilder:

Filmet kjempekveite under vann

FISKEGLEDE: Det ble storfangst for fiskefotograf Peter Kirby og teamet hans i Kåfjord i sommer. Begge fotos: Kineticfishing.com.
Med undervannskamera viser de danske fiskerne hvordan de fanget en 35 kilo tung kveite i Kåfjord i Troms.

Den spesielle videoen, som viser kampen om storkveita sett med undervannskamera, ble sett av over 100.000 på YouTube etter bare fire dager, skriver Framtidinord.no.

Videoen starter under vann, hvor vi først ser den store kveita lukte på agnet. Storruggen følger opp med noen halvhjertede forsøk før den glupsk biter over gummisluken. Videre ser vi kveita kjempe mot fiskeren, som til slutt får dratt storkveita over båtripa.

- Helt spesielt

Det er den danske tv-kanalen DK4 og fiskenettstedet Kineticfishing.com som står bak videoen, og som har lagt den ut på YouTube. Tv-teamet besøkte Djupvik i Kåfjord sist sommer, og opptakene skal sendes på dansk tv i løpet av høsten.

Les også: Hai bet av armene

Se den spesielle videoen av kveita som angriper agnet (Saken fortsetter under) 

Programlederen for «Fiskemagasinet», Mads Hussing, er over seg av begeistring for fangsten og bildene.

- Det er helt spesielt å fange disse store flatfiskene, og det er virkelig spektakulært å se undervannsopptak av hvordan de svømmer opp fra bunnen for å angripe de store gummiagnene vi fisker med, sier han i en pressemelding.

Videoen ender med at fiskerne slipper kjempekveita ut i sjøen igjen.

Tok 13

Teamet klarte å fange hele 13 kveiter i løpet av sine seks fiskedager i Troms. De to største ble tatt i løpet av siste fiskedag ved Lyngsfjorden, og de målte 134 og 150 centimeter. Vekten anslås til henholdsvis 35-40 kilo og 50 kilo etter mer, står det i pressemeldingen.

Les også: Vingeslag fra dypet

Den tre minutter lange kveitesnutten har nå i underkant av 140.000 visninger på YouTube.

 

Les flere saker fra ABC Nyheters Reise-seksjon her

 

Les flere nyheter her

Reise
Populært